• Mural en el edifici Pirelli de Barcelona, del arquitecte Eusebio Bona.

Mural en el edifici Pirelli de Barcelona, del arquitecte Eusebio Bona.

1957


Tècnica goma i collage.
Actualment desaparegut

  • Mural en fusta
  • Mural en fusta

Mural en fusta

1956


En l'edifici construït el 1955 prop del Turó Parc pels reconeguts arquitectes José Antonio Coderch i Manuel Valls al carrer Johann Sebastian Bach núm. 13 de Barcelona, a petició del promotor de l'immoble, Marcelo Leonori, Josep Guinovart va realitzar en l'entrada del pàrquing un mural de fusta amb collage, que manté actualment un bon estat de conservació.

  • Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.
  • Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.
  • Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.

Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.

1955


El novembre de 1955  Moto Guzzi Hispania obre a Barcelona un modern establiment al número 437 de la Diagonal, entre Muntaner i Aribau. El nou punt d'exposició i venda destaca per la seva amplitud i gran lluminositat i des del punt de vista artístic per un pirogravat mural sobre fusta, obra de Josep Guinovart, que sembla evocar la mecànica de la motocicleta.
La botiga està vinculada a Moto Guzzi fins ben entrada la dècada dels 1970's, canviant posteriorment d'usos, fins fer desaparèixer el mural .

Fotos Francesc Català-Roca

  •  Mural a edifici del Passeig Borbó de la Barceloneta.

Mural a edifici del Passeig Borbó de la Barceloneta.

1954


És una de les seves primeres pintures murals no figuratives, que realiza amb 26 anys per encàrrec del arquitecte i promotor de l'edifici. El tema triat guarda una estreta relació amb el barri on es troba i amb les finalitats del promotor, ja que malgrat el caràcter abstracte de l’obra s'hi distingeix clarament un far al mig i un vaixell que sembla en situació de naufragi en l'extrem més proper a la porta d'entrada, separats per diverses formes de tons blavosos que representen l’aigua del mar en moviment.

Es troba en el primer edifici d'habitatges que va projectar l’arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat amb la col·laboració de Manuel Valls Vergés per encàrrec del promotor, el Montepío de la Caja de Previsión de la Marina Mercante Nacional, al actual Passeig Joan de Borbó 42-43 de Barcelona, inclòs al catàleg de patrimoni  arquitectònic de Barcelona amb l’identificador número 18 i el màxim nivell de protecció (BCIN o A).

  (Fotografia de Aleix Barberà Giné) 

  • 1  
  • 2  
  • 3