Exposicions permanents.

  Torre Blava / Vilanova i la Geltrú

  Emplaçada a la dreta del torrent de Sant Joan, a la vora de la platja de Ribes Roges.

  Fortificació construïda durant la tercera guerra carlina, a l'últim terç del s.XIX, va ser reconstruïda i des de l'any 2000 és un espai que conté obra de Josep Guinovart  dedicada a la mar i a la mateixa mar com a element del paisatge humà.

  A la Torre Blava distingim en la primera planta, una sèrie de motius, reals i imaginaris, que, per a l'autor configuren la memòria èpica de la mar. Pirates, naufragis i drames esdevinguts a la vora dels extensos arenals de la comarca i els penya-segats del Garraf, han estat conservats per la memòria popular i reelaborats pel geni de l'artista. La segona planta ens mostra un laberint de miralls ple de cordes i nusos de l'ofici de mariner i pescador. La tercera planta, un homentatge a una extensa carta de personatges locals i universals amb referències a la poesia, la literatura i la música.

  Passeig de Ribes Roges, S/N
  08800 - Vilanova i la Geltrú - Telèfon 938154202

  informacio@victorbalaguer.cat

  ENTORN - CONTORN / Poble Espanyol de Barcelona

  La peça evoca un bosc mitjançant la col · locació de diverses peces de fusta contornejades que simbolitzen els arbres. El visitant pot circular enmig d'aquest bosc escultòric al qual l'artista ha afegit nous elements metàl·lics que simbolitzen el fullatge dels arbres i que es troben suspesos en l'aire. L'obra té múltiples perspectives, ja que està situada en el buit de la rampa de baixada que uneix les tres plantes de l'edifici, la qual cosa permet una contemplació de l'obra en continu canvi.

  Av. Francesc Ferrer  i Guardia, 13,  Barcelona - Tel. 93 - 508 63 00

  Fundació Perramón d'Art contemporani / Ventalló (Alt Empordà)

  Aquesta Fundació se suma a les dues fundacions impulsades pel Sr. Francisco Daurella que hi ha a Barcelona i a Madrid, i on també s’hi exposen obres de Josep Guinovart.

  Per una part, el Museu de la Fundació Fran Daurel, situat al Poble Espanyol de Barcelona, i per l’altra part la Casa –Museu Fuente del Rey, de la Fundació Amyc, situada a Aravaca (Madrid).

  L’obra de Josep Guinovart que recull aquesta exposició, pertany a la col·leccions particulars del Sr. Daurella i de la Sra. Maria Guinovart

  carrer del Pou 11
  Ventalló, Alt Empordà
  Telf. 972 79 39 00