Notícies

Retrospectiva Guinovart

L’Any Guivonart es clourà amb una gran exposició antològica a la Fundació Vila Casas. Comissariada per Llucià Homs, comptarà amb la complicitat de qui va ser cap de programes públics de la TATE Modern de Londres i avui director de la Fundació Miró de Barcelona, Marko Daniel.

L’exposició omplirà totes les sales de l’Espai VolART. Més d’un centenar d’obres recolliran la trajectòria de Guinovart amb la voluntat d’aportar noves mirades de cada època i endinsar-se en les influències que varen marcar cada moment històric. La publicació i un intens calendari de programes públics obriran la mostra a la participació d’agents culturals de diferents països i generacions amb la voluntat d’aportar lectures complementàries a la de l’exposició.

GuinoFad

Presentació de la catifa de Nani Marquina inspirada en una obra de Guinovart i objectes de disseny industrial d’ús quotidià reinterpretats per ell mateix. També s’hi podran veure maquetes que l’artista confeccionava abans d’una exposició.

FAD Foment de les Arts Decoratives, Barcelona.

Guinovart, "À table"

À table és una exposició que presenta, per primer cop, una restrospectiva de l’obra de Josep Guinovart centrada en el menjar i la iconografia alimentària.
La mostra combina peces de distintes disciplines artístiques -pintura, escultura, dibuix- amb fotografies íntimes del pintor i altres materials com una selecció de plats intervinguts o alguns dels cartells que va crear.

Fundació Parramon Ventalló. Girona

"Variacions Chopin"

“Guinovart a més a més de ser un dels pintors catalans amb més ressò universal, és un gran amador de les músiques.(...) Per això no és gens estrany que hagi cercat aquest títol per donar-nos unes obres en que la música va de protagonista. Però no tant sols hi ha l’empremta de músics com Chopin o Santos, si no que també podem veure com la relació de l’escriptora George Sand amb el músic el van colpir.” Biel Mesquida.

Lloc:Cartoixa de Valldemossa. Mallorca

"Gravar és esgarrapar"

Aquesta exposició d’obra gràfica de Guinovart vol ser alhora un recorregut cronològic per l’obra de l’artista i un apropament a les diferents tècniques d’estampació amb què va treballar, a fi de posar en relleu la importància que va tenir l’obra gràfica en tot el conjunt plàstic de l’artista.

Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia 

"La forja d'Hefest.Guinovart Escultòric"

La Fundació Fran Daurel disseminarà un gran nombre d’escultures de Guinovart pel Poble Espanyol: d’aquesta manera els visitants aniran transitant entre les seves obres i podran descobrir el Guinovart més escultòric i creatiu, el de les macro-instal.lacions. El Guinovart amb una clara vocació espacial.

Fundació Fran Daurell, Poble Espanyol, Barcelona

"On conflueixen la terra i el mar"

Aquesta exposició vol posar en relleu dos dels eixos fonamentals de l’univers Guinovart: les terres ocres i resseques de Ponent —que va conèixer de nen, fugint de la guerra, quan marxa a Agramunt, d’on era la seva mare— i els blaus insondables —”plens de plata i de temps”— de la mar Mediterrània, que va contemplar diàriament des de la seva talaia de Castelldefels. L’anvers i el revers del seu imaginari plàstic.

Lloc:Museu d'art Modern de Tarragona

"GUI-NNO-VART"

Una de les passions de Josep Guinovart era la música. Aquesta exposició proposa un recorregut pels diferents estils musicals que van interessar-lo i inspirar-lo: des d’un preludi de Chopin a l’òpera Aida de Verdi, passant per l’impacte del món del jazz i el cante jondo.

Lloc: Museu de la Música de Barcelona

"Referents vitals"

El Museu d’Art de Girona acollirà una exposició on podrem veure els artistes que van deixar una pòsit en Guinovart, pòsit del qual Guinovart en feia bandera i que queda palès en les peces que exposarem en les sales del Museu.

"Mesopaphitecus"

En aquesta exposició s’establirà un diàleg entre peces històriques del Museu de Lleida (capitells, puntes de sílex, escultures policromades, còdex etc.) i obres de Guinovart, on tot d’objectes del camp i l’arquitectura adquireixen un nou significat transformats per la mà de l’artista.

Us esperem a l'acte inaugural de Barcelona Paper Gallery el pròxim 24 d'abril a la seu de la Creu Roja Catalunya

En aquesta cinquena edició es retrà homenatge a Josep Guinovart tot commemorant l'Any Guinovart.
És així com ens sumem a aquesta iniciativa solidària que recapta fons contra la pobresa.
L'acte comptarà amb la col·laboració dels Vermuts Miró i un pica - pica del pastisser J. Sauleda inspirat amb obres de Josep Guinovart.

L'esdeveniment serà a: carrer Joan d'Àustria, 118, Barcelona.
*Cal confirmar assistència abans del 23 d'abril a Diana Jové:
646 065 399 · info@elpaperdelart.cat

Eina celebra el seu 50 aniversari

L'escola Eina va celebrar l'acte central del seu 50è aniversari al Museu del Disseny de Barcelona. Després de la projecció del documental "Eina, l'esperit contemporani" es va presentar i degustar "Guino de Guinovart", un muntatge gastronòmic concebut per Xavier Olivé fet amb coques de recapte recreades per Salvador Sauleda. La realització va seguir segons els esbossos de "Gust i estil" que Josep Guinovart havia fet pel sopar d'Eina en el segon Congrés Català de Cuina l'any 1995.

Presentació Any Guinovart

En un marc incomparable com és La Pedrera i gràcies a la generositat a la Fundació Catalunya la Pedrera vàrem presentar l'Any Guinovart.
Més de 250 persones - vingudes de tot el territori - ens varen poder acompanyar en un vespre tan emocionant.

L'acte va arrancar amb els parlaments de Maria Guinovart, presidenta de l'Espai Guinovart, Àlex Susanna, comissari de l'Any Guinovart, Bernat Solé, alcalde d'Agramunt i Llucià Homs, responsable de la gran retrospectiva que conclourà l'Any Guinovart a l'Espai Volart de la Fundació Vila Casas.

Vàrem comptar amb la gran mestra de cerimònies Àngels Aymar i amb la complicitat de Pepa López, Fèlix Pons i els néts de l'artista, la Clàudia i en Pau. Espontanis com Joan Jové, Gloria Picazo, Nani Marquina i Oriol Pibernat ens van acostar a la vessant més humana del Guino.

Un emotiu reportatge firmat per Pep Puig i la projecció de la cantata que Carles Santos li va dedicar en el seu dia a Guinovart varen cloure l'acte. 

Tot seguit i gràcies a la gentilesa de vins Jean Leon, Mas Blanch i Jové i Marco Abella, coca de recapte de la pastisseria Ramon d'Agramunt i Torrons Vicens vàrem poder brindar per la figura del gran artista.

Per temes d'aforament no vàrem poder donar entrada a tothom, però una nodrida representació d'amics, institucions, fundacions, museus, galeries, periodistes, amants de l'art... ens van acompanyar en un dia tan assenyalat.

Moltes gràcies a tots, ens veiem entre quadres, exposicions, escultures, activitats i el que sorgeixi..

Josep Guinovart. Variacions per piano en color

En el marc del concurs de piano Maria Canals, a la Sala Millet del Palau de la Música Catalana es podrà veure una exposició amb els preludis de Chopin reinterpretats per Guinovart l’any 1997, un dels quals ha estat seleccionat enguany com a cartell de l’esmentat concurs, així com una instal·lació en homenatge a Carles Santos.
Comptarem amb l’actuació del pianista Ignasi Terraza que ha composat una peça per a l’ocasió.

Palau de la Música - Barcelona

Amics del MNAC

Presentació als Amics del MNAC de la peça de Guinovart adquirida pel museu.

Inauguració Institut Francès

Va ser un gran èxit de crítica i de gent. Van ser hi entre altres els directors del Museu Picasso i de la Fundació Miró.
L'acte el va presidir el Consul de França, la Directora de l Institut Francès, El Comissari de l Any Guinovart i Maria Guinovart.

L'univers cartellista de Josep Guinovart arriba a L'H

Teniu temps fins el 28 de gener per visitar "Temps de Cartells" al Museu de L'Hospitalet!
Podeu veure cartells com aquests: dels 10 anys de Tinta Invisible, els 25 anys d' Unió de Pagesos de Catalunya, els X anys de l' Ajuntament de Castelldefels Cultura, l'aniversari de la BIblioteca Joan Salvat Papasseit de Cornellá De Llobregat, Cataluna, Spain i la commemoració del Parque Nacional de Aigüestortes.
Un recorregut per la producció guinovariana i per la nostra història!

http://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/12406340

 

Nadal a l'Espai 2017

Com ja és tradició, l’ornamentació de l’Arbre de Nadal, creat per  Josep Guinovart, l’han dut a terme els alumnes  de P-4 i P-5 d’Educació Infantil de les escoles Macià-Companys, Nostra Sra. del Socós d’Agramunt i de la Zona Escolar Rural El Sió. Musicalment, l’acte ha estat  amenitzat amb Nadales pels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt.

L’Arbre de Nadal es podrà visitar a l’Espai Guinovart fins el  diumenge 7 de gener de 2018.
Amb aquesta activitat, la Fundació Privada Espai Guinovart us desitja unes Bones Festes.

Tornen a emetre el documental, Josep Guinovart, l'art en llibertat

Dijous 14/12/2017 22.08 al canal 33
Josep Guinovart, l'art en llibertat

Documental

L' Ajuntament commemora el 10º aniversari de la mort de Josep Guinovart

L' Ajuntament commemora el 10º aniversari de la mort de Josep Guinovart batejant una de les seves sales amb el nom d'aquest destacat artista barceloní 

Amb aquest homenatge, l’Ajuntament se suma a la celebració de l’Any Guinovart el dia en què es commemora el desè aniversari de la mort de l’artista
Laia Ortiz ha destacat “la voluntat de l’Ajuntament d’amplificar i trobar espais per explicar la figura de l’artista a la ciutat” i ha recalcat “la importància de batejar aquesta sala amb el nom d’un gran artista com Guinovart”    

Aquest matí, la Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha presidit a l’Edifici Novíssim de l’Ajuntament de Barcelona l'acte d'homenatge a Josep Guinovart amb motiu del 10è aniversari de la seva mort. Una de les sales annexes de Lluís Companys, que des de mitjans dels anys 90 alberga l'obra La Taula Menorquina (1993), donada pel mateix artista barceloní, ha estat batejada com a Sala Guinovart.  

A l’acte, que ha tingut lloc en un format íntim amb la seva família i coneguts més propers, també hi han assistit Maria i Martí Guinovart, filla i nebot de l’artista, Dolors Ricart, regidora de cultura de l’Ajuntament d'Agramunt, Àlex Susanna, comissari de l’Any Guinovart, i Josep Corredor-Mateos i Feli, crític i amic de l’artista, el qual ha fet referència a l’artista “com un d’aquells casos en què uneix la figura de Guinovart per la seva doble vàlua: l’artística i la personal”. I ha afegit que “l’artista que ha deixat una forta empremta amb la seva lliure intervenció en l’art contemporani. Perquè les obres que es mantenen són les que toquen amb profunditat al seu interior”.  

Aquest acte ha coincidit amb la data de celebració del 10è aniversari de la mort de Josep Guinovart. Àlex Susanna, comissari de l’Any Guinovart, ha celebrat “que aquest fos el primer acte d’un any tan pletòric de projectes artístics i culturals que tenen per objectiu reparar un “cert oblit” de la figura de Guinovart i posar en valor la seva obra i descobrir-ne les seves diferents cares”.  

La Taula Menorquina, la peça que va donar l’artista a l’Ajuntament de Barcelona i que presideix la sala que porta ara el seu nom, troba el seu origen a Menorca, als monuments megalítics prehistòrics i vol representar la pedra i el mar en una combinació d’horitzontalitat i verticalitat.
 
Josep Guinovart ha estat reconegut com un dels artistes plàstics més destacats del nostre país, artista que va conrear facetes com les de pintor, dibuixant, escultor, o gravador. És un dels exponents més destacats de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX, amb incomptables premis i reconeixements en la seva trajectòria, entre els quals el Premi Ciutat de Barcelona l’any 1981, i amb obra als museus més importants del món.    
 

Comencem! Any Guinovart

Avui fa 10 anys de la mort de Josep Guinovart, avui comença un any farcit d'exposicions i activitats per recordar aquest polifacètic artista.
Esperem que ens acompanyeu en aquest camí.

· La vanguardia
·
 El Punt Avui
·
 Ara .cat
·
 El Periodico
·
 Nuvol.com
·
 Vilaweb
·
 Beteve

Presentació Any Guinovart

Queda presentat a la premsa l'Any Guinovart.
Aquest matí, amb un esmorzar de forquilla al Set Portes, s'han explicat les activitats, exposicions i actes que podreu gaudir per tor el territori.

Guinovart al Museu Vila Joana

La Roda de la Vida

El Projecte "La Roda de la Vida - Guinovart" de l'Escola Pia Tàrrega es presenta a la Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Hem presentat el nostre projecte "la roda de la vida" en el marc de la jornades Diàleg Escola-Universitat, sota el nom Infància Art i Escola.
Ha assistit en aquestes jornades una bona representació de l'escola, encapçalada per la Lluïsa Gabarra, coordinadora pedagògica de l'Espai Guinovart i la Mireia Sendra mestra d'Educació Artística de Primària de l'Escola Pia Tàrrega, en representació dels alumnes hi han anat Max Farré i la Zhuoye Ye, en Jordi Roig, director de l'escola, i en Jordi Colilles, professor d'Educació Artística de Secundària, han acompanyat l'equip en aquestes jornades.
 

Congrés Internacional

L’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM) organitza aquest mes de novembre un congrés internacional sobre els usos, abusos, processos, encerts, oblits i llacunes dels 10 anys de lleis i polítiques de memòria a Espanya i a Catalunya.  La sèrie de conferències, panels i comunicacions tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona entre els dies 28 i 30 de novembre

El congrés s'inaugurarà el dia 28 a la tarda, i durant el dia 29 hi intervindran experts i expertes en lleis i memòria, arxius, seguretat, patrimoni i transmissió. El dia 30 de novembre serà dedicat a taules rodones amb representants d'entitats i associacions per a la recuperació de la memòria, i representants d'organismes públics de gestió de la memòria a les ciutats i comunitats. També comptarem amb una sessió de comunicacions organitzada conjuntament amb l'associació Memorias en Red durant la qual es presentaran els resultats de 14 investigacions en els àmbits de les lleis i polítiques de memòria i de la transmissió memorial portades a terme a Espanya, Grècia, França, Itàlia, Holanda, Turquia i Estats Units.

El programa complet aviat estarà disponible al web del congres. Mentrestant, us convidem a consultar les informacions sobre els/les ponents i a conèixer els temes que esperem profunditzar amb la participació del públic durant els debats:

www.europeanmemories.net/frog

L'activitat és gratuïta i es proporcionarà certificat d'assistència.

40 anys de cartells en Llibertat

Un cartell del Guino a l expo “40 anys de cartells en Llibertat” al Reial Cercle Artístic de Barcelona
Del 26 d octubre al 20 de novembre de 2017.

Palmadotze Galería de Arte-"Maridatges."

Palmadotze Galería de Arte inicia un nou cicle d'activitats que posa en relació l'art, la poesia i el vi: "Maridatges."
El primer Maridatge, tindrà lloc el proper dissabte 18 de novembre, a les 12 hrs. a la seu de la galeria.
S’iniciarà amb una visita guiada a les exposicions de Guinovart i Rosa Amorós, seguida d’una lectura de poemes a càrrec dels poetes i per acabar degustarem alguns fruits propis de la tardor acompanyats d’un vi dolç de garnatxa negra, el “Nus” de Viticultors Mas d’en Gil.

Sortida a les Bodegues Mas Blanch i Jové

Diumeng, 29 d'Octubre de 2017, sortida a les bodegues Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cèrvoles.

Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

Així va lluir l'estand de l'Espai Guinovart a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra.
Torrons Roig i TORRONS VICENS també lluien obres de Josep Guinovart.

"Amb Guinovart"

Teniu una nova exposició de Josep Guinovart al territori: "Amb Guinovart" a Palmadotze Galería de Arte, a Santa Margarida i els Monjos.
La podreu visitar fins el 8 de març.

Som Garrigues

El Celler Mas Blanch i Jové presenten amb 'A d'Amic'

El 9 de setembre a les 11.00h.
S'oferirà una visita guiada a càrrec de Maria Guinovar per l'exposició, pel paller temporal i la cabana t. La mostra es podrà visitar fins el 12 de desembre.

Finalitzada una altra edició d'Art i Territori

Finalitzada una altra edició d'Art i Territori, la universitat d'estiu de Lleida a Agramunt
Carme Ruscalleda, la visita al Celler Mas Blanch i Jové o la construcció d'un camí de tova varen ser algunes de les sessions que van configurar el curs.

La premsa ha fet força ressò de la formació:
- Comença el curs d'estiu Art i Territori a Agramunt, enguany dedicat als camins. 5 de Juliol. Tàrrega TV
- Construeixen un camí de tova que uneix les fundacions Guinovart i Viladot a Agramunt. 7 de juliol. Tàrrega TV

Jean Leon acull una exposició amb obres de Josep Guinovart, fins al 12 de juliol

http://www.rtvvilafranca.cat/2017/06/jean-leon-acull-exposicio-obres-josep-guinovart-fins-12-juliol/

Torre Blava - Espai Guinovart

Aquest diumenge 18 de juny i fins al 17 de setembre la Torre Blava - Espai Guinovart obre les seves portes els diumenges de 18.00h a 21.00h

Guinovart, Trencant els limits

Ahir es va inaugurar l'exposició 'Guinovart. Trencant els límits' al Museu Biblioteca Víctor Balaguer

La mostra es podrà visitar fins al 17 de setembre.
I aquest diumenge 18 a les 12.00h la primera visita comentada a càrrec del Museu.

Taula rodona

Les exposicions de Figueres van concloure amb una taula rodona sobre Josep Guinovart a la Galeria Lola Ventós.
Pep Vallés, crític d'art, Daniel Lleixà, pintor, Mariona Seguranyes, historiadora de l'art i María José Botero, especialista en Josep Guinovart van ser els participants.

“El minotaure al laberint. Una experiència Guinovart & Jean Leon”

“El minotaure al laberint. Una experiència Guinovart & Jean Leon” a les Bodegues Jean Leon (Subirats): divendres 16 de juny a les 20.30h.

Disseny de moda i de joies inspirades en Guinovart

El passat 19 de maig la Galeria Lola Ventós de Figueres va acollir 'Orígens' una mostra de disseny inspirada en l'exposició 'Josep Guinovart. Alquimista dels sentits'.

Restauració del mural de Josep Guinovart a les Llars Mundet de Barcelona

Món Islàmic

Imatges de la conferéncia sobre el Món Islàmic a càrrec de Jaume Flaquer.

Constel.lant l’impossible

Imatges del taller-Instal·lació “constel.lant l’ impossible” organitzat per l’Espai Guinovart per celebrar el Dia Internacional dels Museus.

Les imatges són de Mostassa.

Desfilada de moda inspirada en l'obra de Guinovart a la Galeria Lola Ventós de Figueres

Fundació Privada Espai Guinovart, Creu de Sant Jordi 2017

El President de la Generalitat de Catalunya, Molt Hble. Carles Puigdemont, lliura la Creu de Sant Jordi 2017 a la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt.
 
Va rebre el guardó Maria Guinovart, Presidenta de la Fundació.
 
L’acte de lliurament va tenir lloc el dimecres dia 3 de maig, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.

Figueres recorda els deu anys de la mort de Guinovart

El 12 de desembre d’aquest 2017 farà deu anys de la mort del pintor Josep Guinovart. Encara que inicialment les activitats de commemoració d’aquest aniversari estava previst que comencessin al desembre, se n’han programat tantes que s’ha decidit avançar-les per evitar que les exposicions coincideixin. El Museu del Joguet de Catalunya i la Galeria Lola Ventós de Figueres acullen les dues primeres, que mostren la personalitat i l’obra calidoscòpica de l’artista.

Recull del diari Ara.

Josep Guinovart a Figueres

Josep Guinovart a Figueres, així de bé va anar la inauguració al Museu del Joguet de Catalunya i a la Galeria Lola Ventós.

Creu de Sant Jordi

El passat dimarts 11 d'abril es va fer públic que l'Espai Guinovart d'Agramunt ha estat distingit amb la Creu Sant Jordi, el màxim guardó que atorga la Generalitat de Catalunya.
Moltes gràcies pel reconeixement de tota la trajectòria artística de Josep Guinovart i la gestió d'un espai d'art contemporani en un àmbit rural.

"Es quant jugo que hi veig clar" i "Alquimista dels sentits"

Visita del Conseller de Cultura Santi Vila

Visita del Conseller de Cultura Santi Vila a la Fundació Espai Guinovart.
Dia de complicitats i celebracions!

Les imatges pertanyen a mostassa estudi.

El vi Clos Abella 2010

El vi Clos Abella 2010 amb etiqueta de Josep Guinovart és reconegut com el millor vi de l'estat per la revista Wine Enthusiast.

Guinovart, a fragment from ma_no on Vimeo.

Espai Santa Caterina

Avui coneixerem Josep Guinovart (1927-2007), pintor, gravador i dibuixant català. Podeu trobar obra seva per gairebé tot el món, però la que ens queda més a la vora la tenim a Palafrugell, a la Fundació Vila Casas.
En el vídeo, podeu veure Guinovart en plena creació.

Inaugurada 'Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes' a l'Institut d'Études Catalans de París

El passat 23 de febrer a les 18.30h una mostra del Guinovart més poètic es va presentar en un ambient catalano - francès.

Al despatx de l'alcadesa de Castelldefels llueixen obres de Josep Guinovart relacionades amb la vila

El petit espai de l'Espai Guinovart d'Agramunt té nova exposició: "Perico Pastor. La vida de Sinuhé o el gust de la mort".

A continuació compartim fotografies de la inauguració així com notícies aparegudes a premsa (si cliqueu sobre les imatges, podreu llegir i/o veure-les).

Caixabank es reuneix a l'Espai Guinovart d'Agramunt.

El dia 8 de febrer la Direcció d’Àrea de Negoci Urgell-Segarra de Caixabank, va celebrar una reunió per donar a conèixer a l’equip els resultats de l’exercici 2016 de l’entitat. Així mateix es va parlar de les estratègies a treballar pel 2017, per assolir els reptes del Pla Estratègic de Caixabank, que posen al client sempre al centre del negoci. La sessió va acabar amb una visita al museu, que va sorprendre a tots els assistents.

L'aparador del restaurant Sant Pau.

L'aparador del restaurant Sant Pau de la xef Carme Ruscalleda llueix aquesta composició artística.
Un conill de Josep Guinovart es va escapar a un bosc gastronòmic.

En preparació l'exposició 'Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes' ,

es podrà veure del 23 de febrer al 30 de març al Centre d'Études Catalanes de La Sorbonne de París

El Segre va publicar l'article "Ulls que miren"

on convidaven als seus lectors a visitar les exposicions de l'Espai Guinovart d'Agramunt.
'Diferents Mirades' es pot visitar fins el 26 de febrer.
'Cirlot i els informalistes catalans' es podrà veure al petit espai fins el 5 de febrer.

L’Arbre de Nadal 2016

Aquest matí ha tingut lloc l’ornamentació de l’Arbre de Nadal, creat per Josep Guinovart, l’ han dut a terme els alumnes  de P-4 i P-5 d’ Educació  Infantil dels col·legis Macià-Companys, Nostra Sra. del Socós d’Agramunt i de la Zona Escolar Rural El Sió.
Musicalment, l’acte ha estat  amenitzat amb Nadales pels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt.

L’Arbre de Nadal es podrà visitar a l’Espai Guinovart fins el  diumenge 8 de gener de 2016.
Amb aquesta activitat, la Fundació Privada Espai Guinovart us desitja unes Bones Festes.

Entrevista a Maria Guinovart al programa DiS de Lleida TV

Homenatge de Carme Ruscalleda a Guinovart

Deliciós homenatge de Carme Ruscalleda a Guinovart en el seu nou menú del Sant Pau!

"Miró i Guinovart a taula"

El passat diumenge 27 de novembre es va celebrar l'especial "Miró i Guinovart a taula"
Menú homenatge a la connexió entre els dos artistes

Carles Santos porta la peça musical "Guino-vart" a Castelló.

La peça va ser cantada pel cor de la Generalitat Valenciana. La direcció general la va conduir Francesc Perales i la direcció musical i escènica va anar a càrrec de l'agramuntina Dolors Ricart.

Escultura conmemorativa a partir d'una obra de Guinovart

“Gran quadre” a l’ Escola Pia de Tàrrega.

Aquest passat divendres  vam gaudir de la inauguració del “Gran quadre” a l’ Escola Pia de Tàrrega. Aquesta obra es el resultat de treball que han realitzat els alumnes de 2on de primària de l’ escola entorn l’obra de Josep Guinovart.

La descoberta de l’art mitjançant els projectes a l’ escola és un dels objectius de la nostra fundació, per aquest motiu des del serveis educatius  es treballa per facilitar aquesta proximitat a la persona i l’ obra d’ en Guino, mitjançant materials ,imatges , bibliografia documentació, audiovisual , xerrades, visites i tallers a l’ Espai.

Estem molt contents del resultat, sobretot, veure l’ obra dels alumnes compartint espai amb l’obra d’ en Guino.  Felicitem a l’ Escola Pia per aquest gran projecte.

http://www.tarrega.tv/alumnes-de-lescola-pia-de-tarrega-treballen-un-projecte-sobre-josep-guinovart-on-sexposen-obres-de-lartista/

Guinovart ,apassionat per Miró

Viart Guinovart

Viña La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 1996.
Una conversa amb Mireia Torres, directora y enóloga de Jean Leon, i Maria Guinovart, presidenta i directora de la Fundación Espai Guinovart.

Land art d’ Agramunt, “la Paleta III”

Ahir, dia 7 de juliol de 2016,  dins del curs d’Art i Territori 2016 organitzat per la Universitat d’Estiu de la UDL, es va dur a terme el primer Land art d’ Agramunt.
Guiats per l’artista i fotògraf Albert Gusi, els alumnes van reproduir un quadre de  Josep Guinovart “la Paleta III”  a escala amb unes mides de 83 metres d’allargada.
 

Notícia a tv3

Article sobre el llibre de Corredot-Matheos.

El Parlament presta 'La porta', de Guinovart, per a una exposició, i al seu lloc hi haurà una altra obra de l'artista

L'obra 'La porta', de Josep Guinovart, que, donada per la filla i hereva de l'artista, des de l'any passat s'exhibeix al Parlament, formarà part durant un any d'una exposició itinerant; mentre no torni, al seu lloc a la cambra s'hi podrà veure la peça 'Composició V', cedida de manera temporal per la Fundació Espai Guinovart.

Maria Guinovart, que és també la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, l'any passat va donar al Parlament, a iniciativa pròpia, l'obra 'La porta', que des del març del 2015 s'exhibeix a la planta baixa del palau. Es tracta d'una peça del 1996 en tècnica mixta sobre fusta, de 220x100 cm.

Ara, a petició de la mateixa filla de l'artista, l'obra s'ha incorporat a l'exposició 'Pot passar. Guinovart, portes, finestres i altres', que fins el 21 d'agost es pot visitar a l'Espai Guinovart d'Agramunt, i que posteriorment serà al Museu de Valls, i després al de Sant Pol de Mar, on acabarà la itinerància, a final d'abril del 2017.

Fins aleshores, a l'espai que habitualment ocupa a la cambra s'hi exposarà una altra obra de l'artista, 'Composició V', que la mateixa fundació ha proposat de cedir temporalment amb aquesta finalitat. Aquesta peça, un acrílic sobre tela i fusta de 191x130 cm., ja instal·lada al palau, és del 1962.

Dia Internacional dels Museus

En motiu del Dia Internacional dels Museus i de la inauguració "Pot passar. Guinovart. Portes, finestres i altres" l'Espai Guinovart proposa una activitat familiar el dissabte 21 de maig d'11h a 13h.

Dos Mujeres con mucho arte.

Entrevista a Mireia Torres i a Maria Guinovart.

Sant Jordi a l'Espai Guinovart

GUINO-LAB: nou taller dels serveis educatius

Els/les alumnes de 1er i 3er d’ESO de L’ IES ANTONI TORROJA han estrenat el nou  Taller Guino-lab adreçat a
l’ educació secundària. La intencionalitat de la proposta GUINO - LAB és apropar als alumnes d’ Institut a l’ obra de
Josep Guinovart de manera experiencial  i imbuir-los en la creació d’un llenguatge plàstic propi, mitjançant tallers d’experimentació  i pràctica del collage.
Els participants  han creat una obra personal de denúncia de la Guerra inspirada en  l’ exposició temporal  de  Josep Guinovart   quan parlen les cendres, exposada actualment a l’ Espai.

ADN i DNI, la transcendència de la genètica en humans

Conferència a càrrec de la catedràtica Roser Gonzàlez "ADN i DNI, la transcendència de la genètica en humans".
L'acte el va organitzar el col.lectiu La Garba a l'Espai Guinovart d'Agramunt.

Expo Guinovart a Montserrat from Tàrrega Televisió on Vimeo.

GEOGRAFIES EMOCIONALS de josep Guinovart Al Museu de Montserrat . Tarrega Televisió

Joan Vizacarra.

Conferència organitzada pel col.lectiu La Garba a càrrec de l'artista caricaturista Joan Vizacarra.

Fundació Juan March de Madrid.

Gran peça de Guinovart de l'any 64 en l'exposició "lo nunca visto, de la pintura informalista al fotolibro de postguerra (1945-1965)" a la Fundació Juan March de Madrid.

Geografies emocionals, de Josep Guinovart al Museu de Montserrat

Día de creativitat inspirada en Josep Guinovart

L ' CRPS de zamora ha compartit el matí amb la Museo Etnográfico de Castilla y León en una sessió conjunta de creativitat sobre l 'obra de l'artista Josep Guinovart, la feina dels quals es pot visitar aquests dies al museu.

ABASAR HAMID from amm comunicació & imatge on Vimeo.

Somni sirià

L’escriptor i músic Abazar Hamid va gravar ahir, amb alumnes de l’IES Ribera del Sió d’Agramunt, la cançó ‘Somni sirià’, un cant a la pau.

Reculls de premsa de El viatge vital de Guinovart, a Montserrat

Abazar Hamid serà a Agramunt

Avui Abazar Hamid serà a Agramunt.
Oferirà un taller de música compromesa a l'Institut Ribera del Sió.
Més tard, a l'Espai Guinovart i amb la col·laboració de Ràdio Sió farà un concert que s'enregistrarà

El viatge vital de Guinovart, a Montserrat

El Museu de Montserrat presenta aquest mes de febrer per primer cop una exposició d’obra de Josep Guinovart (Barcelona, 1927 – 2007), amb una selecció que ens apropa al viatge exterior i interior d’una de les figures més rellevants de l’art català contemporani. La Sala Pere Daura rebrà una acurada tria de més de cinquanta peces de Guinovart, provinents de la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt, del Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart i també de diverses col·leccions particulars. La mostra l’han comissariada Maria Guinovart, filla de l’artista, i Yolanda Alonso.

Amb el títol Geografies emocionals, la mostra posa el focus en els viatges de Guinovart, en la seva mirada sobre espais i ciutats d’arreu del món, i com determinats paisatges van deixar una profunda empremta en l’ànima de l’artista, fins al punt que van convertir els camins físics en camins emocionals pels quals Guinovart va transitar tota la vida, visitant-los i revisitant-los anys després al llarg del seu camí cap a ÍtacAgramunt.

L’exposició que presentem al Museu de Montserrat vol ser un recorregut per tots aquells indrets que van marcar un abans i un després en la trajectòria de Guinovart. En aquest viatge per les diferents sales podrem veure com, poc a poc, l'artista es va despullant de l’academicisme per adquirir el seu propi llenguatge, la seva pròpia veu, des de les primeres pintures –clarament figuratives– de 1940, que marquen el punt de partença d’un recorregut que permet al visitant veure l’evolució plàstica de Guinovart al llarg de la seva vida. Castelldefels, Agramunt, el País Basc, París... Cada pas que fa allunyant-se de la seva ciutat natal l’apropa a noves geografies i el convida a experimentar amb nous materials.

Josep Guinovart
Geografies emocionals
5 febrer – 22 maig, 2016
Sala Pere Daura
Comissariat: Maria Guinovart i Yolanda Alonso

http://www.museudemontserrat.com/ca/el-museu/actualitat/4/elviatgevitaldeguinovartamontserrat/667

“Quan parlen les cendres”, una nova exposició de Josep Guinovart a Agramunt

La botiga de l‘Espai

Que aquestes festes els reis us portin regals plens d’art !
Descobreix les novetats de la botiga de l‘Espai.

Nadal a l’Espai 2015

Aquest matí ha tingut lloc l’ornamentació de l’Arbre de Nadal, creat per Josep Guinovart, l’ han dut a terme els alumnes  de P-4 i P-5 d’ Educació  Infantil dels col·legis Macià-Companys, Nostra Sra. del Socós d’Agramunt i de la Zona Escolar Rural El Sió.
Musicalment, l’acte ha estat  amenitzat amb Nadales pels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt.

L’Arbre de Nadal es podrà visitar a l’Espai Guinovart fins el  diumenge 3 de gener de 2015.
Amb aquesta activitat, la Fundació Privada Espai Guinovart us desitja unes Bones Festes.

El Bosc dels Desitjos,

Des de la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt us comuniquem que l’Ajuntament de Barcelona ha inclòs en el seu programa d’activitats que es duran a terme aquest Nadal 2015 la instal·lació del Bosc dels Desitjos, un projecte inspirat en l’Arbre de Nadal dissenyat per Josep Guinovart que cada any es presenta a l’Espai Guinovart amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Agramunt i els centres escolars. 

Es tracta d’una una composició visual, formada per vint escales de pintor  i branques dels arbres, que s’instal·larà a la Plaça Catalunya de Barcelona i on tothom que ho vulgui podrà penjar-hi els seus missatges i desitjos.

El Bosc dels Desitjos estarà instal·lat des del proper 19 de setembre al 4 de gener.

Aprofitant l’avinentesa, us comuniquem que l’ornamentació de l’Arbre de Nadal a l’Espai Guinovart tindrà lloc el proper divendres dia 18 de desembre, durant el matí.

El Museu Etnogràfic de Castella i Lleó inaugura «JOSEP GUINOVART: MI TATUAJE ES LA TIERRA».

Demà, dijous 12 de novembre de 2015, a les 12: 00h tindrà lloc la inauguració de «Josep Guinovart: el meu tatuatge és la terra».
Es tracta d'una intervenció de 39 obres de l'artista català en les plantes 0 i 1 d'exposició permanent del Museu Etnogràfic, interactuant amb les peces del propi museu i que podrà ser visitada fins el 13 de març del 2016.
A l'acte inaugural hi assistirà la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Sra. Maria Guinovart i el director del Museu Etnogràfic de Castella i Lleó, D. Carlos Piñel.

Josep Guinovart i Beltran (Barcelona, ​​1927 - 2007). Artista polifacètic, va ser pintor, dibuixant i gravador. Va realitzar els seus estudis a l'Escola de la Llotja i al FAD (Foment d'Arts Decoratives) de Barcelona. El 1946 va obtenir una beca del Foment de les Arts Decoratives, de París, fet que li va permetre realitzar la seva primera exposició a la Galeria Syra.

Les seves primeres obres estan fortament marcades per les influències de Nonell i Gimeno. El seu estil realista, entre cru i sentimental, va durar poc temps i en 1948 es va produir un canvi important, obrint-se dues vies diferents d'expressió: la ingènua i lliure, popular i anarquitzant, que recrea de memòria la realitat, i una altra, de filiació i aspiració culta, i pintada del natural. Totes dues, cap a 1952, es van fondre en aconseguir una beca atorgada per l'Institut Francès. Aquest nou viatge a París va determinar canvis vitals en la seva creació artística.

Cap a 1970, l'obra de Guinovart va aconseguir la plena maduresa, amb llibertat en el llenguatge i sempre en contacte amb la realitat. Des d'aquest període, l'artista va iniciar una profunda introspecció, mostrant en els seus treballs el més profund del seu món interior.
Sens dubte, Josep Guinovart és una de les figures clau per conèixer l'art de la segona meitat del segle XX a Espanya.

La col·lecció Bassat es presenta a Madrid

La col·lecció Bassat es presenta a Madrid amb varis artistes, un d'ells és Josep Guinovart.

"Entre el conjunto de obras expuestas destacan las pertenecientes a Josep Guinovart, que conforman una pequeña muestra antológica..."

Exposició "La Materia Emancipada"

El Museo de Arte Carrillo Gil de Mèxic D.F. va inaugurar divendres l'exposició que porta per títol "La Materia Emancipada". Aquesta mostra, tot i presentar obres d'altres grans artistes, té com a eix principal la figura de Guinovart i presenta entre d'altres peces deixades per museus de tot Mèxic, una instal.lació impressionant de 18 panells de la serie "rostolls".

La botique Augusto Lignano.

La botique Augusto Lignano de Barcelona vesteix els seus aparadors amb escultures de Guinovart.

Presentació del llibre La maledicció dels Palmisano

Gran acollida de la presentació del llibre La maledicció dels Palmisano de Rafel Nadal a la fundació Espai Guinovart. Va ser un plaer comptar amb la presència de l'autor.   

Notícia del Diari Segre

Josep Guinovart i el Vi.

El Guino és present a la D.O de Costers del Segre a través de Mas Blanch i Jové.
Amb les etiquetes de Marco Abella arriba a D.O Priorat. I ara està també a D.O del Penedès amb Jean Leon:

"El raïm d'aquest vi negre es va collir el 9 d'octubre del 1996. El prolongat pas per l'ampolla ha donat aquest cabernet (...). L'artista que il·lustra l'etiqueta d'aquest any és el pintor i gravador català Josep Guinovart. L'obra que vesteix l'etiqueta porta per nom , i va ser creada especialment per a Jean Leon"

Disparates de Fuendetodos 42 artistas de hoy prolongan la famosa serie de Goya.

Exposició a la Casa de Velázquez, Disparates de Fuendetodos 42 artistas de hoy prolongan la famosa serie de Goya.

Dijous 10 de setembre de 2015 a les 20h.
CASA DE VELÁZQUEZ – ACADÉMIE DE FRANCE À MADRID.

Exposició oberta fins el 15 de novembre de 10 A 20 H
Cr. de Paul Guinard, 3. Ciutat universitaria. Madrid
www.casadevelazquez.org

Nova Botiga a l’Espai

Presentació de la nova Botiga de l’Espai, un projecte realitzat per l’estudi d’interiorisme Pla-Balaguer, d’Agramunt.

Fundació Espai Guinovart al Canal 33

“TRIA-TRENTA-TRES“emès ahir al Canal 33, que recorre, a partir del minut 3:58,  Agramunt i l’ Espai Guinovart.

Blaus i miracles,

Txell Bonet i Sergi Felipe amb el recital poètic musical Blaus i miracles, a l'Espai Guinovart.

El Museu Víctor Balague

El Museu Víctor Balaguer evoca i mostra els fons del primer Museu d'Art Contemporani de Barcelona, en els que s'hi troben obres de Josep Guinovart.

Esplèndida ponència de Joan Fontcuberta.

…”En aquest nou context la condició postfotogràfica ens interroga sobre la naturalesa de la creació i sobre les condicions de l’artisticitat. Però sobre tot, en debatre l’essència de l’autoria es revisen també els valors de la consciència humana.”
Esplèndida ponència de Joan Fontcuberta  en la  cloenda del curs d’ estiu  “ art o territori II” de la Universitat  de Lleida, amb el títol la Condició Post fotográfica.

Premis de Enoturisme de Catalunya

Els cellers Mas Blanch i Jové, protectors corporatius de la Fundació Privada Espai Guinovart, han estat guardonats amb un dels premis de Enoturisme de Catalunya,  pel seu projecte LA VINYA DELS ARTISTES  a la Pobla de Cérvoles.
 

Acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2015.

Recull de premsa i un accés a Televisió de Catalunya en referència a l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2015.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/premis-nacionals-de-cultura/premis-nacionals-de-cultura-17062015/video/5533607/

Concert a Valencia de Carlos Santos “ cantúria cantada “

Concert a Valencia de Carlos Santos “ cantúria cantada “amb el cor de la Generalitat Valenciana  i com a directora Dolors Ricard.  En aquesta obra “ cantúria cantada” està inclosa la peça “GUI-NO-VART” en homenatge a Josep Guinovart.

Concerts 23, 24 de juny 2015, 21.30 Universitat de València, La Nau
Concert 27 de juny 2015, Sagunt

Guinovart a la galeria Kafell de Saragossa

Nova botiga de Torrons Vicens

La Presidenta de la Fundació, Maria Guinovart,  va assistir ahir al vespre, a la inauguració de la nova botiga de Torrons Vicens, Protector corporatiu de l'Espai Guinovart, a l'edifici de La Pedrera.

Article a el Núvol el digital de cultura

La Fundació Espai Guinovart ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2015 que atorga el CoNCA, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Aquesta distinció reconeix la contribució singular a la nostra cultura i el seu enaltiment. Si parlem de singularitats, l’Espai Guinovart, situat a la plaça del Mercat d’Agramunt (Urgell), n’és un bon exemple. Centre per a la creació i promoció de l’art contemporani aposta per allò local amb la finalitat d’esdevenir universal. Josep Guinovart, l’any 1994 inaugurà un espai, creà un món nou, on es recuperaren vivències d’allò més vital.

Població capdavantera de la Ribera de Sió situada en el punt de confluència de l’Urgell, la Segarra i la Noguera, Agramunt té un paisatge estampat, a finals de maig, per l’ocre dels camps. Josep Guinovart, visqué a la vila en uns anys difícils, entre 1937-1939, en plena Guerra Civil. De l’estada en quedà marcat per la relació amb la natura, amb la terra, els entorns àrids, així en restaren senyalades les estructures del seu llenguatge, aquest paisatge s’impregnà per sempre en el seu geni creador.

Entrar a l’Espai Guinovart, és entrar dins d’una obra d’art que ens porta a un espai-temps. És el present d’un nen, de les vivències de quan tenia 9 o 10 anys, on els camps de blat i les alzines envoltaven el poble amb el misteri quiet de la conca del Sió. N’és la màgia, però també s’hi viu el terror d’una guerra. A través de l’espai es connecta memòria i realitat, amb l’essència més lleugera d’on venim, d’aquella terra viva habitada. Les possibilitats de l’espai fan coherents idea i sentiment. Els que recorden Guinovart, diuen que era tímid i sempre connectat a una creació constant. La seva obra no imita el món exterior sinó que l’engendra. Ressona l’hàbitat en relació amb la natura per esdevenir símbols, paisatge interior.

L’espai mostra els valors del paisatge, i també de la seva gent, i ho fa a partir de tres instal·lacions permanents: “El mural de les quatre estacions”, “La cabana” i “L’Era”. Alhora, la instal·lació conviu amb altres obres. El Petit Espai, on fins al 15 de juny es pot trobar l’exposició “Pilarín: de mercats i de vida”, on mitjançant les il·lustracions de l’artista vigatana es mostra la seva visió de la societat a través dels mercats com a punt de trobada entre persones. Paral·lelament, situada sota les arcades que envolten l’antic mercat, trobem l’exposició “Referents”. Comissariada per la historiadora de l’art, Lara Vidal, la mostra repassa diferents èpoques de Josep Guinovart, indaga en els seus referents, aquells autors que crearen l’estil de l’artista. Inaugurada el passat 29 de març, l’alcalde de la vila, Bernat Solé i la presidenta de la fundació i filla de Guinovart, Maria Guinovart, aprofitaren l’acte per compartir el reconeixement atorgat pel CoNCA. Segons Maria Guinovart, el premi l’han donat a la fundació i aquesta existeix perquè la gent hi va. “El premi és per a la fidelitat de la gent”, i reivindica que el premi és de tots, remarca.

El centre, a més a més d’aprofundir en l’obra del pintor i exposar obres d’altres artistes, també du a terme una important tasca divulgativa en el camp de la creació mitjançant conferències, visites, cursos, tallers, trobades, entre d’altres activitats. Des de fa més de vint anys és espai de creació i promocionant l’art contemporani amb seu a l’Urgell, però estableix una política d’expansió. Maria Guinovart ens comenta que no ha estat fàcil, han sigut anys de picar pedra. La mort de Josep Guinovart va marcar un abans i un després: “A més a més vingueren les retallades… Però no hem parat, hem continuat fent la mateixa feina. Els premi ens arriba com un glop d’aire fresc, no ens ho esperàvem pas. Aquest guardó, que recollirem el dia 17 a juny al teatre Romea, és el reconeixement a la feina feta i, feta lluny de Barcelona”. Des de la fundació s’ha fet una aposta per la descentralització, apostar per territoris que no sempre són favorables, afegeix.

http://www.nuvol.com/noticies/espai-guinovart-premi-nacional-de-cultura-2015/

Activitat Guinovart a les Fosques

Heu descobert la rosella, el peu, la calavera, la calor, la guerra..... gràcies a tots i a totes per participar en la festa de la Nit dels Museus a l’Espai Guinovart .

Us esperem l’any vinent!

Taller sobre l'obra de Guinovart

Els alumnes de 3 de l'Escola Juan XXIII d'Osca fan un taller sobre l'obra de Guinovart exoposada al CDAN

Sortida al Centro de Arte y Naturaleza de la Fundación Beulas

Tal i com vàrem informar, el passat mes de març es va inaugurar a Huesca, al Centro de Arte y Naturaleza de la Fundación Beulas, l’exposició Guinovart. EL paisaje intervenido, que romandrà oberta fins al proper 24 de maig.

Des de l’Espai Guinovart conjuntament amb l’Ajuntament d’Agramunt, organitzem una sortida per tal de visitar-la, el proper diumenge dia 10 de maig.

Us detallem el programa previst:

· 9.30 Sortida des de la Plaça Fondandana.
· Visita guiada a l’exposició i al Centro de Arte y Naturaleza. ( http://www.cdan.es/portfolios/josep-guinovart-el-paisaje-intervenido/ )
· Dinar.
· Visita per la ciutat de Huesca.
·19.30h. Arribada a Agramunt (aproximadament).

   Preu per persona: 28€

Per a més informació, podeu adreçar-vos a l’oficina de Turisme d’Agramunt on us podreu inscriure a partir del dia 4 i fins al 8 de maig.

Guinovart a les fosques

El proper dissabte dia 16 de maig, a partir de les deu de la nit i fins a les dotze, celebrem el Dia Internacional dels Museus.
Veniu a visitar l'Espai de nit, descobrireu elements, simbols i detalls de l'obra de Josep Guinovart amb la llum d'una llanterna.

No us oblideu de portar la llanterna.

Article al Suplement cultural del diari el Punt

El passat cap de setmana, al suplement cultural del diari el Punt, l'escriptor Ferran Aisa va publicar aquest article sobre l'Espai Guinovart.

"L'Art de Col·leccionar" de Ventura Garcés a ‪CanFramis‬ de la ‪FundacióVilaCasas‬

Mireu que escriu Ricard Mas de la Time Out!

"Un Guinovart més que monumental, diria que escenogràfic, fins al punt que a l'espectador li entren ganes d'arrencar a cantar davant seu".
 

Presentació del Llibre Montjuïc, La muntanya del Poble de Ferran Aisa.

Divendres 10 d'Abril de 2015 a les 20h a l'Espai Guinovart.

Gràcies

En nom propi i de tot l'equip de la Fundació Espai Guinovart, volem agrair totes les felicitacions rebudes!.
Aquest Premi és un reconeixement a 20 anys de feina en un marc no sempre favorable, i a l'hora un esperò per seguir treballant i mantenint el nivell de gestió i de qualitat artística que ens ha fet valedors d'aquest guardó.

Rebeu una cordial salutació,


Maria Guinovart i Pélauzy
Presidenta de la Fundació Privada Espai Guinovart

Premi Nacional de la Cultura 2015

La Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt ha esta guardonada amb un dels 10 Premis Nacionals de Cultura 2015 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).
Aquest diumenge, en el marc de la inauguració de l’ exposició “ Referents” esperem poder celebrar aquesta distinció amb tots vosaltres.

http://http://www.conca.cat/ca/premis/llistat-premis?categoria=anys&filtre=2015

Josep Guinovart‬, a la Galeria Art al Set

Divendres es va inaugurar "L'oeuf et l'espoir", exposició de ‪JosepGuinovart‬, a la Galeria Art al Set a l'Andorra Park Hotel.
Aquesta mostra es podrà veure fins el 30 de juny.

Crítica de l'exposició El paisaje intervenido.

Crítica al diari Heraldo de Aragón de l'exposició El paisaje intervenido al CDAN.

L'obra 'La porta' al Parlament

L'obra 'La porta', de Josep Guinovart, donada al Parlament per Maria Guinovart, filla i hereva de l'artista, s'exhibeix des d'avui a la planta baixa del palau, on se n'ha fet l'acte de presentació, en què han participat la presidenta, Núria de Gispert, altres membres de la mesa, la filla del pintor i Bernat Solé, alcalde d'Agramunt, d'on Guinovart era fill adoptiu.

El paisaje intervenido

Ens plau fer-vos arribar la invitació a la inauguració de l’exposició Guinovart. El paisaje intervenido, comisariada per Ricardo García Prats, que tindrà lloc el proper divendres dia 27 de febrer, a les 19.30h, al Centro de Arte y Naturaleza (CDAN) de la Fundación Beulas d’Osca.

L’exposició, de la que en formen part diverses obres de la Col·lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt, romandrà oberta fins al proper 24 de maig de 2015.

http://www.cdan.es/portfolios/josep-guinovart-el-paisaje-intervenido/ <http://www.cdan.es/portfolios/josep-guinovart-el-paisaje-intervenido/>

Presentació de l’obra La porta.

El proper dijous dia 26 de febrer, visitarà l’Espai Guinovart la Molt Hble. Sra. Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya, amb motiu de la  presentació de l’obra La porta (1996) de Josep Guinovart que, a partir del proper dia 3 de març, s’exposarà al Parlament.

Programa previst:

11.30h. Arribada a l’Ajuntament d’Agramunt
11.45h. Visita al Refugi Antiaeri de l’Església de Santa Maria
12.15h. Arribada a l’Espai Guinovart d’Agramunt
12.30h. Signatura del contracte de donació de l’obra al Parlament de Catalunya.

"La informació en el procés polític actual. Canvis i reptes".

Gràcies a les noves tecnologies, la informació mai havia arribat a tenir tanta volada. El procés en el que actualment es veu immers Catalunya no en resulta aliè.
La periodista Anna Figuera ens posarà al corrent de quin és el paper que juga la informació i quins són els canvis i reptes als quals ha de fer front.

La cita serà a l'Espai Guinovart el proper dia 21 de febrer a les 20:00 hores.

RAMON MANENT Artistes al seu taller

Fotògraf, autor de diverses imatges de Josep Guinovart i de la seva obra,  tindreu oportunitat de poder-ne veure algunes d’elles a l’exposició que la Fundació Vila Casas organitza al Palau Soterra de Torruella de Montgrí, des del  dia 7 de febrer  fins al 17 de maig de 2015.

Per a  més informació:

http://www.fundaciovilacasas.com/ca/destacats/_d:123/
http://www.photos-art.com/

Homenatge a l'arbre de nadal del Guino de l'escola l'Escola Lola Anglada d'Esplugues

El Grup Uriach

El Grup Uriach és un soci protector de l'Espai Guinovart i en els seus laboratoris tenen aquestes peces de Josep Guinovart.

Nadal al Espai, 2014

Aquest divendres 19 de desembre a l’Espai Guinovart d’ Agramunt ha tingut lloc, com ja és tradició, l’ornamentació de l’Arbre de Nadal que va crear Josep Guinovart, amb els treballs que prèviament han fet els alumnes de P-4 i P-5 d’ Educació Infantil  dels col·legis Macià-Companys, Nostra Sra. del Socós d’Agramunt i de la Zona Escolar Rural El Sió. Musicalment, l’acte ha estat amenitzat amb Nadales per part d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt.

Nova botiga Garrigues, colors i emocions

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va  inaugurar el dia 16 de desembre la botiga Garrigues, colors i emocions que hi ha al Mercat de la Concepció de Barcelona,  impulsada per  la nova empresa Garrigues Emprèn de la qual en forma part els cellers Mas Blanch i Jové, protectors corporatius de la Fundació Privada Espai Guinovart, conjuntament amb altres cooperatives i cellers de la comarca de les Garrigues.

Nadal al Espai, 2014

El proper dia 20 de desembre de les 19 fins a les 20h, la Fundació Espai Guinovart us convida a una jornada de portes obertes per a visitar l'Arbre de Nadal ornamentat pels alumnes de P-4 i P-5 del CEIP Macià Companys, del Col·legi Nostra Sra. del Socós d'Agramunt i els alumnes de la Zona Escolar Rural El Sió amb l'acompanyament musical d'alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt.

Cervera, darrera destinació de l’exposició itinerant “Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes”

La mostra reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Guinovart.

El proper 19 de desembre, a les 19 h, s’inaugura al Museu Comarcal de Cervera “Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes”. L’exposició es podrà veure a aquest espai fins l’1 de març de 2015. Aquest serà el darrer equipament en acollir la mostra, que s’emmarca en el programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. 

Comissariada per Manuel Guerrero, i amb el títol d’un dels poemes més coneguts de Joan Salvat-Papasseit, l’exposició reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Josep Guinovart.

Conferència i presentació del llibre GRÀCIES FINLÀNDIA de Xavier Melgarejo

Homenatge a Josep Guinovart, a l’Institut Francès de Barcelona.

Dimarts 11 de novembre vàrem inaugurar una exposició fantàstica a l'Institut Francès. Va ser una tarda màgica, amb l'Intitut plè de gom a gom; autoritats, amics i admiradors de Guinovart varen donar el tret de sortida d'una de les exposicions més captivadores i il.lustratives de l'Univers  Guinovart.

Guinovart en volum a TV3 comarques

http://www.tv3.cat/videos/5299992/TN-Comarques-Lleida-22102014

Stand XXVI Fira del Torró i la xocolata a la pedra.

L’ Honorable Conseller Josep Maria Pelegrí  va visitar l’ estand de la Fundació Privada Espai Guinovart, acompanyat de l’ExcelentÍssim Alcalde Bernat Solé, la Diputada Josefina Bernades i la presidenta  de la Fundació  Maria Guinovart en el marc de la inauguració de la XXVI Fira del Torró i la xocolata a la pedra.

L’artista urbana Btoy presenta un mural amb dues de les seves famoses flappers.

La Biblioteca Pública de Lleida, acull, del 25 de setembre al 8 d’octubre una producció de la Fundació Privada Espai Guinovart, d’Agramunt: un mural de 200 x 250 cm de la barcelonina Andrea Michaelsson, més coneguda en el món de l’art urbà com a Btoy.
Andrea Michaelsson va començar a mostrar la seva creativitat l’any 2002. Utilitza el que es pot dir mur trouvé, amb les seves superfícies irregulars, restes de pol·lució i anuncis, i on portes i finestres tapiades esdevenen marcs idonis per a l’expressió de la seva obra.
Btoy va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Barcelona i aquesta trobada amb la imatge és la que li va despertar la necessitat d’experimentar noves formes d’expressió, tot superant els límits de la seva creativitat i traient la seva obra al carrer.
Els seus treballs s’han pogut veure en exposicions a diferents localitats d’arreu del món, des de Barcelona, París, Londres o Bèrgam, fins a Jakarta, Mendoza o Beirut.
També ha exposat a la Bundeskunsthalle, de Bonn, al Project “Le Tour 13”, a la Galerie Itinerrance, de París, o a “The Cans Festival” supported by Pictures On Walls, amb Banksy, a Londres.
L’obra de Michaelsson és majoritàriament urbana, encara que ella mateixa prefereix la definició d’artista plàstica, atès que també investiga i desenvolupa un abundós treball d’estudi que l’ha portat de les parets de la ciutat de Barcelona, a experimentar amb la idea del pòster, amb paper ultrafí i coles molt resistents.
Tot i que s’estima més parlar de metodologia, la seva tècnica és un tractament de la imatge que procedeix de la fotografia i que s’expressa a través de diferents tècniques plàstiques de caràcter lliure i improvisat (aerosol, pintura plàstica...).
Les dones, subjectes omnipresents en l’obra de Btoy miren als ulls, directament.
Primer van ser les geishes, i ara les flappers, les dives del Hollywood dels anys 20 del segle passat, les dones joves que van marcar un nou estil i una nova estètica, i que van revolucionar la societat en el període d’entreguerres, tant als Estats Units com a Europa.
El mural que acull la Biblioteca Pública de Lleida és un bon exemple d’aquest treball complex i tècnicament divers d’aquesta artista, amb dues flappers com a protagonistes, les actrius dels anys vint Glòria Swanson i Clara Bow.

Quatre dècades, cinquanta artistes.

Guinovart a la Nau Gaudí de Mataró

El passat dia 16 de setembre s’inaugurà a la Nau Gaudí de Mataró l’exposició de la Col·lecció Bassat, QUATRE DÉCADES, CINCUANTA ARTISTES 1940-1979, on s’hi mostren dotze obres de Josep Guinovart.

L’exposició es pot visitar fins a la primavera de 2015.

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/5243891

Sortida a Vilanova i la Geltrú

14 de setembre de 2014 - Sortida a Vilanova i la Geltrú.

9.30 h Sortida des de la Plaça de la Fondandana
12.00 h Visita al Museu Víctor Balaguer
14.00 h Dinar
16.00 h Visita a la Torre Blava Ribes Roges
19.30 h, aproximadament, arribada a Agramunt

Preu de la sortida: 16€
Inscripcions a l’ Oficina de Turisme d’Agramunt i a l’Espai Guinovart,
FIns el dia 9 de setembre.
Places limitades.

20è aniversari Espai Guinovart

El dia 4 de juliol de 2014 tingué lloc l’acte commemoratiu del 20è aniversari de la inauguració de l’Espai Guinovart.
Presidiren l’acte l’Il·lm. Sr. Bernat Solé, Alcalde d’Agramunt, l’Il·ltre. Sra. Rosa M. Mora, Presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, el Sr. Josep Borrell, Director dels Serveis Territorials de Cultura de Lleida i la Sra. Maria Guinovart, Presidenta de la Fundació.

L’acte comptà amb la projecció d’un audiovisual amb un recull d’imatges, personalitzades per diferents artistes, que es corresponen a esdeveniments i activitats que han tingut lloc a l’Espai durant aquests vint anys i, posteriorment, es presentaren els tres  vestits realitzats per Olga Cortadelles a partir d’uns figurins de Josep Guinovart, que formaran part del vestuari de la colla de diables l’Espetec d’Agramunt. 

Dia Internacional dels Museus

El diumenge 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus. Els més petits van poder gaudir d'una gimcana marina al interior de l'espai i l'elaboració d'elements marítims al taller creatiu organitzat a la plaça. Ambdues activitats estaven vinculades amb l'exposició que s'acabava el mateix dia 18 de maig: "Diàlegs blaus: Eduardo Sanz i Josep Guinovart".
A les 13h totes les creacions artístiques van ser posades a la xarxa marinera que penjava de la façana de l'Espai.
Durant tot el matí també es va poder gaudir de jornada de portes obertes de l’Espai.

Art en LLibertat

Televisió de Catalunya emetrà el documental Guinovart: Art en LLibertat el dissabte 24 de maig  a les 22:45h a través del programa “El documental” del canal 33.
D'altra banda la CNN acaba d'enregistrar un altra documental sobre Josep Guinovart.

Agramunt acollirà el curs d'estiu art i territori de la Universitat de lleida

El curs es basarà la relació entre les obres de Josep Guinovart i Guillem Viladot i les seves experiències vitals al territori.
L'Ajuntament d'Agramunt, conjuntament amb les Fundacions Espai Guinovart i Guillem Viladot i en el marc dels Cursos d'Estiu de la Universitat de Lleida organitzarà durant els propers 2, 3 i 4 de juliol el curs Art i Territori, basat en les vivències dels artistes Josep Guinovart i Guillem Viladot com a fons d'inspiració de la seva obra.

més informació: http://www.espaiguinovart.cat/activitats.php?exp=10&id=109

Una placa al carrer de Provença recorda el pintor Josep Guinovart

Aquest dimecres s'ha col·locat al número 26 del carrer de Provença una placa d'homenatge al pintor barceloní Josep Guinovart, en la que va ser la seva casa natal. Considerat un dels màxims representants de l'informalisme, Guinovart va rebre el 1990 el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat.

Caixes utòpiques dels Torrons d'Agramunt

L'empresa Torrons Vicens, Protector Corporatiu de l'Espai Guinovart, ha participat a l'edició d'enguany de la mostra Alimentària exposant al seu estand una part del projecte Caixes utòpiques dels Torrons d'Agramunt realitzat per Josep Guinovart

Donació del cartell original “Catalunya amb Chile”

El passat 19 de març, respectant la voluntant de Josep Guinovart, es va firmar la donació del cartell original “Catalunya amb Chile” realitzat per l’artista l’ any 1986, amb motiu de l’acte de solidaritat amb el pobre xilé, que tingué lloc al Palau dels Esports de Barcelona. El cartell  serà exposat al Museo de la Memoria y de los Derechos Humanos de Santiago de Xile.

Tinta Invisible al Periodico

Josep Guinovart i els poetes a Can Sisteré / Santa coloma de gramanet

Notìcia de la Vanguardia.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelones-nord/20140318/54403208689/santa-coloma-expone-obras-poeticas-guinovart.html

Josep Guinovart i els poetes a Can Sisteré / Santa Coloma de Gramanet

"Josep Guinovart i els poetes" a Can Sisteré de Santa Coloma de Gramanet
Del 18 de març al 31 de maig de 2014

L’espai Can Sisteré acull l’exposició ‘Josep Guinovart i els poetes’ fins al 31 de Maig de 2014.

Amb el títol d’un dels poemes més coneguts de Joan Salvat-Papasseit, aquesta mostra reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Guinovart. Lorca va ser l’autor que va fer descobrir a Guinovart la força de la imatge i del llenguatge poètic. A partir de llavors la poesia va anar adquirint un protagonisme creixent en la seva obra plàstica, amb obres inspirades en versos de poetes com Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, José Hierro, León Felipe, Màrius Torres o Kavafis.

Can Sisteré
Centre d'Art Contemporani
Carrer de Sant CArles s/n
08921 Santa Coloma de Gramanet
Telèfon 93 385 13 12
http://www.gramanet.cat

 

L’obra “Composició” de Guinovart, candidata a “pintura universal a Barcelona”

L’obra “Composició”, de Josep Guinovart (Barcelona 1927-2007), realitzada en tècnica mixta sobre fusta, de 215×167 i ubicada a Can Framis, de la Fundació Vila Casas, ha estat nominada candidata a convertir-se en una de les “10 pintures universals a Barcelona”, en el marc de la campanya que l’organització Capital de la Cultura Catalana està desenvolupant amb l’objectiu de promocionar el patrimoni pictòric de Barcelona  i, posteriorment, projectar les 10 pintures elegides per votació ciutadana en l’àmbit nacional i internacional.

La ciutat de Barcelona té una gran riquesa cultural patrimonial, en molts àmbits diferents.

Atenent al fet que Barcelona disposa d’una àmplia presència de pintures en museus, edificis oficials, esglésies, etc. l’organització Capital de la Cultura Catalana desenvolupa la campanya d’elecció i promoció “10 pintures universals a Barcelona”, una activitat de la Capital de la Cultura Catalana Barcelona 2014, amb la voluntat de promocionar el patrimoni pictòric de Barcelona entre els ciutadans i, posteriorment, projectar les 10 pintures elegides per votació ciutadana en l’àmbit nacional i internacional.

S’enten per “10 pintures universals a Barcelona” aquelles ubicades en el terme municipal de la ciutat de Barcelona. Tant les que han estat realizades a Barcelona com aquelles altres que, per circumstàncies de la història, tot i no haver estat pintades a Barcelona, estan de manera permanent a la ciutat de Barcelona.

http://www.bonart.cat/actual/lobra-composicio-de-guinovart-candidata-a-pintura-universal-a-barcelona/

Guinovart Pintures sobre paper

El proper divendres dia 7 de març inaugurem l’Exposició Guinovart a El Carme Vic Galeria d’Art.

Durant l’acte d’inauguració hi haurà el sorteig entre tots els socis i assistents de dos parells d’entrades per l ‘espectacle “Motis Chamorro Big Bang. La revelació del jazz català” a l’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que tindrà lloc el divendres 14 de març de 2014 a les 20.30 a la Sala Ramon Montanyà.

La inauguració serà a 2/4 de vuit del vespre.

Homenatge escultor Guinovart

Homenatge escultor Guinovart als informatius de TV3.

http://www.324.cat/video/4890991/Homenatge-escultor-Guinovart

GUI-NO-VART, al Petit Palau

El propers dies 31 de gener i  1 de febrer, ambdós a les 21h, tindrà lloc dins el Cicle de Cor de Cambra, del Petit Palau Cantúria Cantada de Carles Santos, on s’oferirà un concert dirigit per Dolors Ricart i Amanós en el que s’interpretarà la peça GUI-NO-VART,  composada per en Carles Santos l’any 2008, en homenatge a Josep Guinovart .

Presentació del documental “Josep Guinovart: l’art en llibertat”

L’audiovisual va ser presentat públicament dissabte al vespre en un auditori de Vinseum completament ple. El documental, amb guió i realització de Pep Puig, suposa un repàs a la trajectòria artística i vital de Josep Guinovart.

més informació:

http://www.rtvvilafranca.cat/actualitat/article/el-documental-josep-guinovart-lart-en-llibertat-exercira-de-testimoni-de-la-trajectoria-artistica-i-vital-del-pintor-dagramunt

Inauguració de l’exposició Res no és Mesquí. Josep Guinovart i els poetes.

Ens plau comunicar-vos que el proper dijous dia 23 de gener a les 20h, tindrà lloc al Centre Cultural el Casino de Manresa (Passeig de Pere III, 27) la inauguració de l’exposició Res no és Mesquí. Josep Guinovart i els poetes.

Com sabeu, aquesta exposició, comissariada per Manel Guerrero, forma part del Programa d’Exposicions Itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Després del seu pas pel Museu de la Garrotxa d’Olot i l’Espai Betúlia de Badalona podreu visitar-la ara a Manresa fins al proper 9 de març.

Més informació així com el catàleg de l’exposició:

http://www.ajmanresa.cat

http://www20.gencat.cat/docs/CulturaDepartament/DGCC/Serveis/04Circuits%20específics/Arts%20Visuals/Materials%20d'arts%20visuals/Res%20no%20es%20mesqui/Ctlg_Guinovart_Baixa_Obert.pdf

 

Estrena de l’audiovisual Josep Guinovart. L’art en llibertat

Presentació del documental Josep Guinovart. L’art en llibertat, coproduït per Magnètic Films, TVC i VINSEUM sobre la vida i l’obra de l’artista Josep Guinovart.
L’audiovisual, realitzat per en Josep Puig Pareta, és una bona oportunitat per entendre el procés creatiu de l’artista, basat en la seva experiència, i alhora apropar- se al llenguatge de l’art contemporani català.

La presentació anirà a càrrec de Raimon Gusi i Amigó, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Josep Puig i Pareta, realitzador del documental; Maria Guinovart i Pelauzy, filla de Josep Guinovart; Daniel Giralt-Miracle i José Corredor Matheos, crítics d’art i amics de l’artista.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 25 de gener de 2014, a les 19.30h, a l’auditori de VINSEUM.
Prèviament, a les 18h, us oferirem una visita comentada a l’exposició de VINSEUM.
 

http://www.vinseum.cat

Premis Jaume Ciurana pel Civisme

El Departament de Benestar Social de la Generalitat ha escollit com a guardó dels Premis Jaume Ciurana pel Civisme una litografia de Josep Guinovart.

http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=7060

Visita del President del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

El dijous dia 9 de gener,  varem rebre la visita del President del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Co NCA), el Sr. Carles Duarte, acompanyat d’un dels vocals del plenari,  la Sra. Pilar Parcerisas.

Durant la vista que realitzaren a l’Espai Guinovart van estar acompanyats pel Sr. Bernat Solé, Alcalde d’Agramunt i Vicepresident de la Fundació  i del Sr. Josep Huguet, membre del Patronat de la Fundació.

Guinovart a Xile al telenotices de diumenge 15/12/2013

http://www.tv3.cat/videos/4814711/TN-Migdia--15122013

minut 17' 18''

GUI-NO-VART, a Bilbao

El proper divendres dia 6 de desembre la Coral d’Avui d’Agramunt juntament amb el Cor Euridice de Borges Blanques, convidats als actes de celebració del 30è aniversari de la coral Ars Viva de Bilbao, oferiran un concert en el que s’interpretarà la peça GUI-NO-VART,  composada per en Carles Santos l’any 2008, en homenatge a Josep Guinovart.

El concert tindrà lloc a l’Església de Nuestra Señora de Loyola, del Col·legi dels Jesuïtes de Bilbao, a les 8 del vespre.

El centenar d'obres donades a la caixa de resistència sortirà a subhasta

Més de 150 artistes de tot l'Estat han contribuït amb alguna de les seves obres a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents, posada en marxa amb motiu de la vaga indefinida. Ara, aquestes obres sortiran a subhasta. Els docents van presentar ahir la iniciativa, que porta per nom «Artistes i mestres van junts». Segons han explicat, rebran donacions fins al 15 d'octubre i, abans de dur a terme la subhasta, es realitzarà una exposició.

més informació:http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/centenar-obras-donadas-caja-resistencia-saldra-subasta.html

Sortida a Barcelona i Sant Cugat del Vallès

El proper dissabte dia 16 de novembre la Fundació Privada Espai Guinovart conjuntament amb l’Ajuntament d’Agramunt organitzem una sortida a l’espai Can Framis de la Fundació Vila Casas de Barcelona i a l’exposició Guinovart que es pot veure a la galeria d’art La GaLeria i a la Sala Capitular del Museu-Monestir de Sant Cugat del Vallès.

10h. Sortida (Plaça Fondandana)
12h a 13.30h. Visita guiada a Can Framis (Fundació Vila Casas)
14.30h. Dinar
16.30h. Visita guiada a l’exposició Guinovart a La GaLeRia i a la
Sala Capitular del Museu - Monestir de Sant Cugat del Vallès
19h. Retorn

PREU: 28€
INSCRIPCIONS previ pagament, a l’Oficina de Turisme d’Agramunt
(973 391089) i a l’Espai Guinovart (973 390904) fins al 13 de novembre.
Places limitades.

Andrea Btoy

Video de la realització de l'obra exposada al Petit Espai.
http://vimeo.com/78898065

"Josep Guinovart i els poetes" a l'espai Betúlia de Badalona

L’espai Betúlia de Badalona acull l’exposició ‘Josep Guinovart i els poetes’ fins al 31 d’octubre. Entre els textos que acompanyen el catàleg d’aquesta mostra comissariada per Manel Guerrero, hi trobem aquest magnífic text de Biel Mesquida

http://www.nuvol.com/noticies/empremtes-vives-de-josep-guinovart/

Josep Guinovart, protagonista antològic.

Notícia del diari el Punt avui sobre l'exposició de Guinovart a Sant Cugat

Reportatge de TV3 sobre l'exposició 'GUINOVART A AGRAMUNT'

En motiu dels 5 anys de la mort de Josep Guinovart, la vila d'Agramunt ha organitzat un conjunt d'actes d'homenatge al pintor agramuntí emmarcats sota el títòl A Guinovart 5 anys.

Concert de la Coral d’Avui i Bon Cant.

Ens plau comunicar-vos que, dins els actes commemoratius del 5è aniversari de la mort de Josep Guinovart, el proper diumenge dia 2 de juny, a les 13h, tindrà lloc a l’Espai Guinovart el concert de la Coral d’Avui i Bon Cant.

Presentació del llibre El Liceu Escolar de Lleida (1906-1937) de Ferran Aisa

Presentació del llibre
El Liceu Escolar de Lleida (1906-1937)
de Ferran Aisa

Divendres, dia 3 de maig, a les 20h

Recital de poesia i prosa a càrrec del Grup Escènic Agramuntí

Recital de poesia i prosa a càrrec del Grup Escènic Agramuntí

Dissabte, dia 20 d’abril, a les 19h

Cantada d’havaneres a càrrec del grup Marinada d’Agramunt

Rom cremat a càrrec de l’Associació Festa Gastronòmia i Cultura

Dissabte, dia 20 d’abril, a les 19.30h

Homenatge a Guinovart 5 anys

Agramunt homenatjarà Josep Guinovart, 5 anys després de la seva mort, amb un seguit d’actes que, iniciats el dissabte 15 de desembre de 2012 amb la inauguració d’una exposició a l’Espai, finalitzaran al migdia del diumenge 17 de març d’enguany amb un acte central basat en un espectacle de carrer sense text.

12.30h.
Lloc: Espai Guinovart.
Acte protocol·lari d'homenatge a Josep Guinovart amb motiu dels 5 anys de la seva mort.

Presidiran l'acte:
Hble. Sr. Ferran Mascarell i Canalda,
Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Il·lm. Sr. Bernat Solé i Barril,
Alcalde d'Agramunt.
Sra. Maria Guinovart i Pélauzy,
Presidenta de la Fundació Privada Espai Guinovart.

13.00h.
Poema de recapte amb simfonia de samfaina.
De Tnumarga a Guinovart pinzell del poble obrer de l'art
(Acció itinerant d'homenatge a Josep Guinovart)
Itinerari:
Espai Guinovart, Plaça del Mercat, C. de Sant Joan i Pl. de l'Església.

14.00h.
Lloc: Casal Agramuntí (Dinar de cloenda)
Reserves fins el 13 de març a l'Oficina de Turisme d'Agramunt.
(973 391 089)

VI Trobada d’escriptors per a la pau amb motiu del Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat 2012

El PEN Català i la Fundació Privada Espai Guinovart es complauen convidar-vos a la projecció de l’audiovisual Silenci o exili de la directora francesa Marion Stalens

i a la taula rodona

Viure a l’exili amb la participació de Basem Al-Nabriss, El-Kaissa Ould-Braham, Hassan Kaakoua i Moussa Drammeh

Presenta i modera: Helena Pol

Hora: 20:00
Lloc: Fundació Privada Espai Guinovart
Plaça del Mercat s/n, 25310 Agr

V Trobada d’Escriptors per la Pau, amb motiu del Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat.

Taula rodona Quan el cinema enfoca la llibertat d’expressió.

Hi participen: Hèctor Hernández Vicens i Albert Plans, coguionistes de la pel·lícula «Fènix 11*23», dirigida per Joel Joan, i Nazanin Amirian,escriptora iraniana Modera: David Figueres.

Recital literari.
Hi participen: Nazanin Amirian, David Figueres, Àngels Marzo,
Ferran Aisa

Intervenció poèticoteatral, amb la Companyia Teatredetics.

Escenificació de poemes de J. Corredor-Mateos, Blai Bonet i Pere Quart

Escenificació de poemes de J. Corredor-Mateos, Blai Bonet i Pere Quart, dedicats a Guinovart i interpretats per la Companyia Teatredetics amb motiu de la inauguració de l’exposició "Josep Guinovart, l’agitació del quotidià", alhora que s’inicia el nou cicle "Impossibilitats, supervivències extremes en art", comissariat per Jordi Antas.

Organitza: Fundació Privada Espai Guinovart
Producció i interpretació: Companyia Teatredetics.
Dramatúrgia i direcció: Jaume Figuera.

"Els pianos d'en Guino"

Carles Santos, l'últim Premio Nacional de Música, ha homenatjat aquest migdia a Agramunt Josep Guinovart amb la crerna de "Els pianos d'en Guino", una escultura de 12 pianos sobreposats. L'artista de Vinaròs ha cremat l'escultura en record de l'artista que va morir fa un any. 

La crema de l'escultura, que simulava una estructura castellera, ha tingut lloc a la plaça del mercat, just davant de l'espai Guinovart. Un acte que ha presidit el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras que ha dit sobre Guinovart que " és un d'aquells artistes que són capaços de perdurar en el temps" i ha recordat la importància de conservar el seu llegat. Treserras s'ha compromès a donar suport a l'Espau Guinovart per aconseguir que la seva obra "tingui el reconeixement que es mereix".

Durant l'homenatge també s'ha presentat el catàleg raonat de la col·lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart, s'ha inaugurat l'exposició de Frederic Amat i s'ha representat l'espectacle 'Ulls negres de dona lluna', de l'artista Maraelena Roqué.

Tot seguit, s'ha pogut veure un seguici fins a la plaça de l'Església amb la companyia Teatredetics, música de Carles Santos i coreografia de Montse Colomé. Després d'arribar a l'Altar de Morts, de l'artista Humberto Spíndola, les autoritats i amics de Guinovart han fet diferents ofrenes als Porxos de l'Ajuntament. Finalment, a la plaça Mercadal s'ha representat l'espectacle de Carlos Santos 'Guinovart és el nom de Guinovart' i s'ha presentat el vestit comestible de torró dissenyat per l'artista Maria elena Roqué.

En preparació l'exposició 'Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes' .

Destacats

Retrospectiva Guinovart 24/01/2019

GuinoFad 12/12/2018

Guinovart, "À table" 08/09/2018

"Variacions Chopin" 03/08/2018

"Gravar és esgarrapar" 29/06/2018

"La forja d'Hefest.Guinovart Escultòric" 28/06/2018

"On conflueixen la terra i el mar" 19/06/2018

"GUI-NNO-VART" 07/06/2018

"Referents vitals" 02/06/2018

"Mesopaphitecus" 09/05/2018

Us esperem a l'acte inaugural de Barcelona Paper Gallery el pròxim 24 d'abril a la seu de la Creu Roja Catalunya 24/04/2018

Eina celebra el seu 50 aniversari 15/03/2018

Presentació Any Guinovart 12/03/2018

Josep Guinovart. Variacions per piano en color 08/03/2018

Amics del MNAC 17/01/2018

Inauguració Institut Francès 13/01/2018

L'univers cartellista de Josep Guinovart arriba a L'H 09/01/2018

Nadal a l'Espai 2017 14/12/2017

Tornen a emetre el documental, Josep Guinovart, l'art en llibertat 13/12/2017

L' Ajuntament commemora el 10º aniversari de la mort de Josep Guinovart 13/12/2017

Comencem! Any Guinovart 12/12/2017

Presentació Any Guinovart 11/12/2017

Guinovart al Museu Vila Joana 28/11/2017

La Roda de la Vida 17/11/2017

Congrés Internacional 17/11/2017

40 anys de cartells en Llibertat 02/11/2017

Palmadotze Galería de Arte-"Maridatges." 02/11/2017

Sortida a les Bodegues Mas Blanch i Jové 20/10/2017

Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra 09/10/2017

"Amb Guinovart" 20/09/2017

Som Garrigues 13/09/2017

El Celler Mas Blanch i Jové presenten amb 'A d'Amic' 09/09/2017

Finalitzada una altra edició d'Art i Territori 14/07/2017

Jean Leon acull una exposició amb obres de Josep Guinovart, fins al 12 de juliol 27/06/2017

Torre Blava - Espai Guinovart 16/06/2017

Guinovart, Trencant els limits 16/06/2017

Taula rodona 15/06/2017

“El minotaure al laberint. Una experiència Guinovart & Jean Leon” 08/06/2017

Disseny de moda i de joies inspirades en Guinovart 02/06/2017

Restauració del mural de Josep Guinovart a les Llars Mundet de Barcelona 02/06/2017

Món Islàmic 27/05/2017

Constel.lant l’impossible 22/05/2017

Desfilada de moda inspirada en l'obra de Guinovart a la Galeria Lola Ventós de Figueres 11/05/2017

Fundació Privada Espai Guinovart, Creu de Sant Jordi 2017 04/05/2017

Figueres recorda els deu anys de la mort de Guinovart 28/04/2017

Josep Guinovart a Figueres 12/04/2017

Creu de Sant Jordi 11/04/2017

"Es quant jugo que hi veig clar" i "Alquimista dels sentits" 07/04/2017

Visita del Conseller de Cultura Santi Vila 01/04/2017

El vi Clos Abella 2010 28/03/2017

Espai Santa Caterina 28/03/2017

Inaugurada 'Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes' a l'Institut d'Études Catalans de París 02/03/2017

Al despatx de l'alcadesa de Castelldefels llueixen obres de Josep Guinovart relacionades amb la vila 02/03/2017

El petit espai de l'Espai Guinovart d'Agramunt té nova exposició: "Perico Pastor. La vida de Sinuhé o el gust de la mort". 01/03/2017

Caixabank es reuneix a l'Espai Guinovart d'Agramunt. 09/02/2017

L'aparador del restaurant Sant Pau. 19/01/2017

En preparació l'exposició 'Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes' , 19/01/2017

El Segre va publicar l'article "Ulls que miren" 18/01/2017

L’Arbre de Nadal 2016 15/12/2016

Entrevista a Maria Guinovart al programa DiS de Lleida TV 14/12/2016

Homenatge de Carme Ruscalleda a Guinovart 13/12/2016

"Miró i Guinovart a taula" 02/12/2016

Carles Santos porta la peça musical "Guino-vart" a Castelló. 18/11/2016

Escultura conmemorativa a partir d'una obra de Guinovart 11/11/2016

“Gran quadre” a l’ Escola Pia de Tàrrega. 21/10/2016

Guinovart ,apassionat per Miró 13/09/2016

Viart Guinovart 15/07/2016

Land art d’ Agramunt, “la Paleta III” 08/07/2016

Notícia a tv3 08/07/2016

Article sobre el llibre de Corredot-Matheos. 21/06/2016

A l

El Parlament presta 'La porta', de Guinovart, per a una exposició, i al seu lloc hi haurà una altra obra de l'artista 28/05/2016

Dia Internacional dels Museus 14/05/2016

Dos Mujeres con mucho arte. 26/04/2016

Sant Jordi a l'Espai Guinovart 23/04/2016

GUINO-LAB: nou taller dels serveis educatius 22/04/2016

ADN i DNI, la transcendència de la genètica en humans 04/04/2016

GEOGRAFIES EMOCIONALS de josep Guinovart Al Museu de Montserrat . Tarrega Televisió 26/03/2016

Joan Vizacarra. 08/03/2016

Fundació Juan March de Madrid. 01/03/2016

Geografies emocionals, de Josep Guinovart al Museu de Montserrat 01/03/2016

Día de creativitat inspirada en Josep Guinovart 17/02/2016

Somni sirià 12/02/2016

Reculls de premsa de El viatge vital de Guinovart, a Montserrat 11/02/2016

Abazar Hamid serà a Agramunt 11/02/2016

El viatge vital de Guinovart, a Montserrat 20/01/2016

La botiga de l‘Espai 29/12/2015

Nadal a l’Espai 2015 18/12/2015

El Bosc dels Desitjos, 28/11/2015

El Museu Etnogràfic de Castella i Lleó inaugura «JOSEP GUINOVART: MI TATUAJE ES LA TIERRA». 11/11/2015

La col·lecció Bassat es presenta a Madrid 10/11/2015

Exposició "La Materia Emancipada" 03/11/2015

La botique Augusto Lignano. 30/10/2015

Presentació del llibre La maledicció dels Palmisano 23/10/2015

Notícia del Diari Segre 07/10/2015

Josep Guinovart i el Vi. 30/09/2015

Nova Botiga a l’Espai 09/09/2015

Fundació Espai Guinovart al Canal 33 09/09/2015

Premi Nacional de la Cultura 2015 26/03/2015

El Grup Uriach 08/01/2015

En preparació l'exposició 'Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes' . 01/01/1970

1