cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Andrea Btoy

Art Urb脿

«Gravar és interioritzar, és pulsió immediata: és com el graffiti, molt pròxim a un sentiment anònim: se somia, és son constant que només desperta quan el gravat surt del tòrcul, i és aleshores quan tens frustració o alegria.»

Josep Guinovart

L’art urbà és un nou corrent artístic, nascut durant els anys setanta, que es fa i es gaudeix al carrer. És una pràctica habitualment no reglada, per això la seva polèmica. N’hi ha de diverses tipologies, com els graffitis, les plantilles o els adhesius, entre d’altres.

A l’Espai Guinovart fem entrar aquest art urbà a cobert sota el guiatge d’Andrea Btoy, una de les artistes actualment més destacades. D’arrels uruguaianes, però criada a Barcelona, s’endinsa al món de l’art a través de la fotografia. I és mitjançant la fotografia que comença a experimentar amb plantilles que li permeten treballar imatges històriques o d’altres que evidencien la pobresa i la figura de la dona, moltes de les quals es troben escampades pels carrers de tot el món.

Durant dos dies Btoy realitzarà el mural a la plaça del Mercat, per poder-lo inaugurar el dissabte 12 d’octubre, en el marc de la Fira del Torró i la Xocolata. La peça entrarà a l’Espai, junt amb d’altres de treballades en diferents suports i amb una gravació de la realització, a fi de poder fer visible el procés una vegada celebrat. Aquest acte ens permetrà veure en directe la manera de treballar en l’art urbà, en aquest cas amb aerosols, els coneguts esprais.

Andrea Michaelsson, amb el nom artístic d’Andrea Btoy, és l’artista que ens aproparà a aquest art emergent, que s’estén per moltes ciutats i que crea polèmica i reflexió. L’apropiació del carrer, cada vegada més privatitzat, proporciona el context per expressar allò políticament incorrecte i per provocar.

Lara Vidal Santorum
Historiadora de l’art

Link del video del procés de realització de l'Obra d'Andrea Btoy

http://vimeo.com/78898065