cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Josep Safont

Si pogu茅s ser, escolliria ser el moment

Sota el títol “Si pogués ser, escolliria ser el moment” l’artista Josep Safont (la Jana, 1990) presenta al Petit Espai un seguit de peces i d’instal·lacions que conviden l’espectador a reflexionar sobre les relacions que establim amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn. 

“Moltes vegades funcionem per inèrcia. Donem per descomptades unes qualitats o condicions en els materials, les relacions o les situacions. Cal que ens prenguem un moment per reflexionar respecte a les etiquetes que ens venen donades per la cultura, l’ús quotidià o bé una altra persona. Què passaria si a una cosa que es considera ‘rebuig’ (com per exemple la pela de l’all) se li donés un tractament diferent del que tenim assumit com a ‘normal’? Si actuem de manera no esperada sobre la matèria, els objectes, les relacions i les persones, podem obtenir resultats inesperats i de vegades extraordinaris”, explica Safont. 

Josep Safont és un artista tèxtil establert a Barcelona, que va acabar els estudis a l’Escola Massana l’any 2019 iva obtenir el diploma i el Premi Extraordinari d’Ensenyaments Artístics que atorga la Generalitat de Catalunya. 

Ha estat seleccionat per assistir a diverses exposicions i seminaris internacionals, entre d’altres Homo Faber de Venècia o l’Escola d’Estiu de Tapís Artístic i Contemporani d’Aubusson, ambdós de la Fundació Michelangelo. 

L’any 2020 va guanyar el Premi Nacional d’Artesania en la categoria Talent Jove atorgat per la Generalitat de Catalunya i, recentment, ha rebut un dels premis Rising Talents Awards Craft per part d’Ateliers d’Art de France, que li ha permès de participar a l’exposició Maison&Object i mostrar la seva feina a París. 

Durant els últims anys ha anat desenvolupant les seves pròpies tècniques amb materials que convencionalment no es veuen com a tèxtils, el resultat de les quals s’exposen ara a la Fundació Espai Guinovart Agramunt. 

Josep Safont cus sentiments, broda idees tot fent servir agulles enfilades amb sensibilitat. 

Maria Guinovart - Eva Rodríguez 
Comissàries de l’exposició