cat | cast | eng

Albert Gusi

Al primer calaix del segon prestatge

La sèrie Al Primer Calaix del Segon Prestatge respon als dos últims anys de recerca cap a un llenguatge fotogràfic, que vagi més enllà de les propostes fotogràfiques contemporànies. Per aquest motiu, defineixo el treball com a parafotogràfic, és a dir, fotografies que a cop d'ull podem identificar com a tals, però que pel seu procés d'elaboració i creació van més enllà del que entenem com a propi en fotografia. Continuo apostant per la creació fotogràfica, lluny de la utilització de la sempre limitada i dictadora càmera fotogràfica. En aquest sentit, és més atractiva una imatge manual que cent imatges tècniques. 

La sèrie consta de més de 40 imatges. Totes elles amb formats que van dels 50 x 80 cm. les més petites fins als 250 x 60 cm. de les més grans. En tots els casos es tracta de fotografies originals, és a dir sense negatiu i elaborades directament sobre el paper fotogràfic amb el que es mostren. Les tècniques utilitzades són bàsicament dues: el fotograma i el fotograma "au découpage", amanides les dues amb abundants alteracions tant físiques com químiques. A l'Espai Guinovart però, només s'exposaran un conjunt de 14 fotografies, condicionats  per l'Espai del que es disposa. 

Fruit de la gènesi pluritemàtica de la sèrie, aquesta no està ni tancada ni molt menys acabada. En aquest Prestatge hi ha encara molts Calaixos per obrir, que tenen de ben segur, moltes coses a dir. De fet, el caràcter pluritemàtic al que em referia no és més que una concreció on la ràbia, la impotència, la força, el dubte, la por... s'uneixen al progrés, l'abandonament, l'especulació... i alhora aquests, lligats a l'exploració, la recerca i l'experimentació fotogràfica... coincideixen en un estil i un llenguatge... actuant constantment com un compost molecular viu que dia rere dia em va desafiant. En definitiva, la base és un eix pluritemàtic i metatècnic, que desemboca exclusivament en la utilització  com a objecte-imatge d'eines, paradigma i exponent de l'abans exposat.

Albert Gusi