cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Serafina Balasch Puig

La calaisera

Enguany la revista Sió celebra el 40è aniversari de la seva fundació. Des del mes de març de 1964 la publicació ha sortit ininterrompudament mes rere mes. Per celebrar aquest aniversari s’han organitzat diversos actes commemoratius, entre els quals cal destacar l’exposició de Serafina Balasch a l’ Espai Guinovart.

No és la primera vegada que la Serafina exposa a l’Espai. Però la mostra actual es basa en l’obra, la seva extensa obra, que ha aparegut a Sió. La col·laboració de la nostra companya ha estat llarga i fructífera. L’any 1987 va començar a publicar els primers dibuixos i ben aviat la seva aportació es va fer imprescindible per a la revista.

Els nostres lectors l’han vist créixer artísticament. Des dels seus primers dibuixos als actuals hi ha un llarg camí, una evolució que vista cada mes passa inadvertida, com el creixement d’un fill, però quan es visualitza de cop, com en aquesta mostra antològica, es veu el canvi esdevingut des dels dibuixos d’una adolescent amb aptituds, a la maduresa d'una artista.

La Serafina mai ha tingut un no per a qualsevol de les peticions que se li han fet des de la redacció, tant si s´ha de felicitar el Nadal als lectors o s’ha d’il·lustrar algun reportatge especial. Però és en la calaisera, la seva secció habitual, on el seu talent esclata en tota la seva plenitud. Quan cada mes obrim un dels calaixos de la calaisera és quan ens adonem de les seves qualitats artístiques i humanes.

Perquè en l’obra de la Serafina, a més de traspuar talent, emana una gran calidesa personal que es percep en tots els detalls dels seus dibuixos. Uns dibuixos que tenen sempre com a protagonistes temes agramuntins. Això és molt difícil. Actualitzar cada mes, any rere any, la vida agramuntina, i a més fer-ho des de la llunyania, requereix imaginació i amor.

Perquè la Serafina, n’estem segurs, sent un arrelat amor per la nostra vila. I també estem segurs que la nostra revista li serveix per atiar el foc d’aquest sentiment que compartim tots els que fem Sió.

Revista SIÓ