cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Carlos Pazos

5550144, nit

Carlos Pazos, Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2008, presenta al Petit Espai de la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt, l’exposició 5550144, nit, una instal·lació ambiental que recrea les seves mitologies individuals, tal i com les va batejar l’actual director del Centro de Arte Reina Sofia i antic director del MACBA, Manuel Borja Villell.

La instal·lació, que incorpora alguns dels objectes recollits al llarg dels anys pel propi Pazos, és un antic projecte de l’artista que data de l’any 1999 i que fins ara no s’havia concretat i inclou referències a un cert glamour cinematogràfic deliberadament anacrònic.

Pazos, que ja va ser distingit amb el Premio Nacional de Artes Plásticas l’any 2004, està considerat com un dels artistes essencials de l’art contemporani català de les darreres dècades. El seu personalíssim univers referencial l’ha portat a utilitzar procediments de treball tan diversos com la música o la cinematografia amb el nexe comú de desenvolupar un entorn de ficció al centre del qual se situa el propi artista.

La instal·lació incorpora un treball musical de l’artista Vicenç Vacca, col·laborador habitual de Pazos, recollit en un vinil de 12 cm que ha estat enregistrat i editat  especialment per aquesta exposició i del qual se n’ha fet una tirada de 60 còpies.