cat | cast | eng

SER VINYA

Josep Guinovart

Celler Jean Leon. Torrelavit

Jean Leon i Josep Guinovart es fusionen en una simbiosi perfecta entre el vi i l’art.  Coincidint amb el llançament de Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2015, el celler del Penedès acull  l’exposició ‘Ser vinya’ de Guinovart, pintor, escultor i gravador barceloní.

La bellesa del paisatge del Penedès va captivar  Guinovart i va crear més de 30 obres de temàtica vitivinícola  que va exposar el 2007 al museu Vinseum de Vilafranca del Penedès en la que va ser una de les seves darreres exposicions en vida.

Les vuit obres seleccionades, cedides per col·leccionistes privats, cellers i l’Espai Guinovart d’Agramunt, mostren el vi com a forma d’expressió, en un ventall de colors rogencs, amb taques i regalims, però també ocres, verds i blaus de la terra i el paisatge. Lluny de voler recrear la natura i fidel al seu llenguatge plàstic, Guinovart incorpora a les obres elements propis del món que recrea, com són aquí els ceps, els raïms, les ampolles i les copes, i també la terra.

La peça que millor simbolitza el paisatge que envolta el celler Jean Leon –convertida ara en l’etiqueta del nou Vinya La Scala– és ‘Els ceps i la nit’, que evoca una vinya vella en tot el seu esplendor embolcallada dels blaus profunds d’una nit de lluna plena. “És una de les peces més emblemàtiques de l’obra de Guinovart, amb els seus blaus i ocres tan característics i els relleus que aquí són ceps; captura la poesia d’aquest paisatge que tant el va atrapar”

Video