cat | cast | eng

Mi tatuaje es la tierra

Josep Guinovart.

Museu Etnol貌gic de Castilla i Lle贸 a Zamora.

Aquesta exposició produïda per la Junta de Castella i Lleó conjuntament amb la Fundació i el centre d’Obra gràfica Josep Guinovart , es tracta d'una intervenció de 39 obres de l'artista català en les plantes 0 i 1 d'exposició permanent del Museu Etnogràfic, interactuant amb les peces del propi museu. 

A l'acte inaugural hi va assistir la Presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Sra. Maria Guinovart i el director del Museu Etnogràfic de Castella i Lleó, D. Carlos Piñel.

La utilització de materials com el fang, les espigues de blat, el ferro o les caretes de soldador acosten l'obra d'aquest artista a l'antropologia a través de la terra i els oficis de l'home. D'aquesta forma, l'obra encaixa i sembla que sempre ha estat aquí, entre la mostra més important d'etnografia de Castella i Lleó.

La intervenció permet apreciar el contrast entre un Minotaure de Guinovart i la mascarada de Mecerreyes (Burgos) o entre una de les caretes de soldador del pintor, dibuixant i gravador català i una mascarada d'hivern de Zamora. Dos exemples de la unió entre art i etnografia que es van mostrar al Museu Etnogràfic de Castella i Lleó a Zamora.