cat | cast | eng

Arqueolitza't a l'Espai Guinovart!

Espai Guinovart convida a les famílies a l’activitat “Arqueololitza’t a l’Espai Guinovart” a càrrec dels Serveis Educatius i l’ arqueòloga Anna Camats Malet.
L’ àmbit arqueològic està intrínsecament vinculat a  la instal·lació de Josep Guinovart “ l’ Era” on ens transmet la seva memòria i records  mitjançant  utensilis en desús, trencats i mig enterrats  per evocar els temps passats que ja no tornaran. El procediment i la tècnica de l’artista recorda clarament el treball de l’arqueologia de recuperació de històries i vides passades.
El que farem nosaltres es realitzar aquesta tasca arqueològica de recuperació d’objectes  per obtenir informació de la vida en l’ antiguitat a la vila d’Agramunt.

Objectius
- Mostrar als infants de forma lúdica que és l’ arqueologia i per a què serveis.
-Promoure entre els infants una actitud de respecte vers el patrimoni històric i artístic.
-Difondre l’ interès per l’ arqueologia .
-Oferir als infants una nova mirada de les obres permanents de l’Espai Guinovart vinculades a la memòria de l’ artista.
-Acostar a la ciutadania al museu.

Desenvolupament
Visitarem i comentarem la instal·lació Era, com a punt de partida per la l’activitat. Després sortirem a la plaça on cada família tindrà el seva quadrícula dins un sorral i tots els estris per poder procedir a l’excavació. En acabar cada família haurà de procedir a la creació d’un registre amb les dades obtingudes de les troballes obtingudes al sorral i elucubraran quina història de temps passats amaga.