cat | cast | eng

Conferència de La Garba

El col·lectiuGARBA organitza el proper acte el 30 de novembre a les 20:30 a l’Espai Guinovart. En aquesta ocasió comptarem amb la presència d’Albert Barqué-Duranque, basant-se en alguns dels seus treballs, comMy Artificial Muse(premiered a Sónar+D),The Zero-Gravity Band(premiered a Sónar+D) iUltimate Emoji(premiered al Mobile World Congress), ens presentarà:  «EXPERIÈNCIES D’ART, CIÈNCIA I TECNOLOGIA. ELS LÍMITS DE LA PERCEPCIÓ»

Albert Barqué-Duran és doctorat i post doctorat en Ciències Cognitives per la Universitat de Londres, ha estat Visiting Postgraduate Researchera la Universitat de Harvard i d’Òxford, i des del setembre del 2019 és professor a l’Escola Politècnica Superior de la UdL del Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives.

A més de la seva tasca acadèmica també és considerat com un dels 64 «Activistes de la Cultura» a Europa segons We Are Europei ha estat premiat internacionalment pel «Re-Humanism Prize» i l’ «International Award City of Lleida».

Ha exposat i actuat a Sónar + D(Barcelona, Espanya) ), Ars Electronica(Linz, Àustria), ZKM(Karlsruhe, Alemanya), Creative Reactions(Londres, Regne Unit), Cricoteka(Cracòvia, Polònia), Albumarte(Roma, Itàlia),Centre SciArt(Nova York, EUA), IGNITE Fest (Medellín, Colòmbia), Mobile World Congress(Barcelona,  Espanya) o Ming Contemporary Art Museum(Xangai, Xina).

Les seves obres i peformances combinen les més noves tècniques artístiques New Media(basades en Intel·ligència Artificial, creativitat computacional, dades i música experimental) amb mètodes clàssics de les belles arts (pintura a l’oli i escultura) per tal de reflexionar sobre temes universals. 

El propòsit de les seves obres és interseccionar art, ciència i tecnologia amb els objectius de generar nou coneixement científic, reflexionarsobre temes contemporanis i futuristes i crear experiències poderoses per analitzar els límits de la percepció humana.